Cele mai citite
 


Şapte cazuri confirmate de gripă porcină în Franţa care nu au legătură cu o deplasare externă
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Paris, 17 iunie /Agerpres/ - Şapte cazuri de gripă porcină au fost detectate într-un liceu din sudul Franţei, din apropiere de Toulouse, fără ca elevii contaminaţi să fi intrat în contact cu călători reveniţi recent din zone atinse de maladie, au informat duminică autorităţile, citate de AFP.

”Ceea ce este inedit este că aceste cazuri nu sunt legate de o deplasare în străinătate. Virusul este prezent în ţara noastră”, a declarat directorul de cabinet al prefectului din Haute-Garonne, Anne-Gaelle Baudouin-Clerc.

Ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, a declarat vineri că există de la sfârşitul lui aprilie 80 de cazuri confirmate de contaminare cu virusul A/H1N1 în Franţa, dintre care 68 ”importate” de călători şi 12 ale unor persoane aflate ”la o foarte mare apropiere” de oameni reveniţi din străinătate.

Cazurile de la Toulouse ar fi astfel primele constatate în Franţa care nu au legătură cu o călătorie în străinătate, notează AFP. Cei şapte elevi bolnavi de gripă porcină au fost spitalizaţi după ce au prezentat simptome gripale, dar starea lor nu este gravă.

”Este o epidemie care nu are motive să ne îngrijoreze mai mult decât epidemiile de sezon pe care le cunoaştem”, a dat asigurări un responsabil din conducerea spitalului. Liceul va fi închis preventiv până miercuri seară, iar familiile celor contaminaţi vor fi monitorizate, a anunţat prefectura. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.