Cele mai citite
 


Franţa: Chirac nu suferă de Alzheimer şi se va prezenta la proces (Bernadette Chirac)
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Soţia lui Jacques Chirac, Bernadette Chirac, a dorit luni să curme zvonurile privind problemele de sănătate ale fostului preşedinte francez, afirmând că acesta nu suferă de maladia Alzheimer şi că se va prezenta la procesul care va începe în martie împotriva sa, transmite AFP.
'Medicii i-au spus că nu are maladia Alzheimer, iar eu îi cred', a declarat Bernadette Chirac, la postul de radio Europe 1. 'Dacă soţul meu ar suferi de această boală, nu aş ezita să o spun', a adăugat ea, admiţând totuşi că fostul preşedinte are 'dificultăţi de mers şi de auzit' şi 'uneori, tulburări de memorie'. 'Am în faţa mea în fiecare zi un om care poate fi strălucitor şi care i-ar putea uimi pe mulţi', a mai spus Bernadette Chirac.

Declaraţiile sale survin la o zi după ce săptămânalul Journal du dimanche a scris că fostul şef de stat, acum în vârstă de 78 de ani, ar putea suferi de maladia Alzheimer, şi pe fondul amplificării speculaţiilor privind starea de sănătate a ex-preşedintelui.

Tribunalul din Paris urmează să confirme luni că două anchete distincte vizându-l pe fostul preşedinte, acuzat de deturnare de fonduri publice şi abuz de putere pentru angajări fictive pe când era primar al capitalei, vor fi judecate simultan în luna martie.

'El a spus întotdeauna că vrea să fie tratat ca orice alt justiţiabil. A spus că va merge la proces şi o va face', a dat asigurări luni Bernadette Chirac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Procesul lui Chirac, sub semnul întrebării din cauza maladiei Alzheimer? Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în vârstă de 78 de ani, ar putea fi atins de maladia Alzheimer, ceea ce ar pune sub semnul întrebării capacitatea sa de a compărea în procesul de corupţie intentat împotriva sa şi care va începe în luna martie, scrie cotidianul The Independent de luni, făcând...
Franţa: Danielle Mitterrand spitalizată după o 'insuficienţă respiratorie' Danielle Mitterrand, văduva fostului preşedinte francez François Mitterrand, 'este internată în spital de la sfârşitul săptămânii trecute' la Paris, 'în urma unei insuficienţe respiratorii', a anunţat marţi fundaţia France Libertes al cărei preşedinte este, informează AFP.
Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie (studiu) Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristeţea, iritabilitatea şi somnolenţa fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfăşurat în 34 de centre de depistare americane şi preluat de lefigaro.fr.
Forma genetică a bolii Alzheimer poate fi prevăzută cu 10-20 de ani înaintea apariţiei primelor simptome Unele modificări biologice măsurabile şi-ar face apariţia cu 10-20 de ani înaintea primelor tulburări de memorie la persoanele afectate de o formă foarte rară, genetică, a bolii Alzheimer, potrivit cercetărilor prezentate miercuri la Paris, menţionate de AFP.
Numărul de bolnavi de Alzheimer s-ar putea dubla în următorii douăzeci de ani Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva maladiei Alzheimer, organizaţia Alzheimer's Disease International /ADI/ publică un raport despre prevalenţa acestei boli incurabile, simbol al îmbătrânirii populaţiei, scrie ziarul Le Monde în ediţia de marţi.
De ce consumul de canabis produce tulburări de memorie Nu este prima dată când auzim că a fuma un joint /ţigară cu marihuana/ afectează capacitatea memoriei, acum se ştie şi de ce. Potrivit unui studiu realizat de Andrés Ozaita pentru Laboratorul de Neurofarmacologie de la Universitatea Pompeu Fabra pierderea memoriei asociată consumului de canabis este...