Cele mai citite
 


Bihor: Cel mai mare spital din judeţ, subfinanţat
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, cel mai mare din judeţ, a reclamat luni, într-o conferinţă de presă, reducerea resurselor financiare cu 30% pe lunile ianuarie şi februarie, ceea ce va duce, probabil, din februarie, la plata serviciilor medicale de către pacienţi.
Dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Judeţean, a amintit eforturile importante realizate în ultimii doi ani pentru reforma sistemului sanitar din Oradea, cu scopul de a rentabiliza şi eficientiza serviciile medicale, cu reduceri drastice atât la cheltuieli cât şi la personal, în condiţiile unui aflux lunar de 3.250 de internaţi, în ultimii cinci ani.

'Am redus cu 16 % cheltuielile, am redus cu 10% numărul de paturi, am dat afară personal, de la 813 avem 713 angajaţi, am redus perioada de spitalizare de la 9 zile la 6,25 zile, la nivelul anului 2010, cu o zi peste media europeană, ne încadrăm în toţi acei indicatori ceruţi de Ministerul Sănătăţii, şi ajungem să constatăm că spitalele care nu au făcut nimic primesc la fel ca şi spitalele care s-au înhămat la reformă,' a precizat dr. Gheorghe Carp, viceprimar al municipiului Oradea.

În situaţia în care CAS Bihor alocă o sumă de 6,3 milioane de lei pe două luni, Spitalul Cinic Judeţean de Urgenţă va putea să trateze doar 2.122 de pacienţi, pe lună, comparativ cu media lunară de 3.250.

'Noi înţelegem că, de fapt, CAS Bihor doreşte să achiziţioneze de la noi mai puţine servicii medicale - spitalizare continuă, spitalizare de zi şi servicii paleative, existând o mare probabilitate ca, începând cu luna februarie 2011, pacienţii să fie nevoiţi să plătească contravaloarea serviciilor medicale prestate de către spital', a subliniat managerul Pantiş.

Conducerea spitalului, prin managerul Carmen Pantiş şi directorul medical Călin Hozan, au solicitat însă ca repartizarea bugetului să se facă în mod corect şi să se aloce sumele reale. Totodată, au ţinut să anunţe, prin mass-media, măsura nepopulară la care se va recurge dacă nu se va echilibra mecanismul financiar, deoarece cu sumele alocate nu reuşesc să acopere cheltuielile de personal, fără a mai discuta de celelalte cheltuieli materiale.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă tratează în proporţie de peste 60% pacienţi care sunt din afara municipiului Oradea, fie din teritoriul judeţului, fie din alte judeţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Bihor: Spitalul clinic CFR din Oradea, transferat la Ministerul Sănătăţii, va putea accesa fonduri europene Dr. Marius Chipurici, managerul Spitalului Clinic CFR Oradea, o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, a declarat marţi că trecerea din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii este o măsură bună, prin care s-ar putea sprijini spitalele CFR să acceseze...
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Bihor: Primăria Oradea a preluat Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, au semnat marţi documentele protocolului de predare-primire al managementului celui mai mare spital din Bihor, Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă, de la CJ la primărie.
Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.