Cele mai citite
 


Tulcea: Circa 15.000 de persoane, vaccinate împotriva gripei
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 15.000 de persoane din judeţul Tulcea au fost vaccinate împotriva gripei, de la începutul acestui an fiind confirmate doar trei cazuri de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Cele trei persoane nu au necesitat internare, ele fiind izolate la domiciliu şi prezentând forme uşoare ale gripei.

'Din cele trei cazuri, două erau cu tulpina virusului gripal B şi doar una cu A/H1N1. (...) Pandemia a încetat, iar acum sunt doar cazuri izolate la noi în judeţ. Populaţia trebuie să înţeleagă doar că trebuie să se imunizeze cu vaccinul trivalent, nu cu cel pandemic de acum un an, iar dacă persoanele sunt gripate trebuie să meargă la medic sau să se izoleze la domiciliu', a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful Autorităţii de Sănătate Publică, Laura Militaru.

Potrivit acesteia, până în prezent au fost vaccinaţi gratuit circa 15.000 de tulceni incluşi în grupele de risc, în stocurile ASP mai existând circa 2.000 de vaccinuri primite din partea Ministerului Sănătăţii şi alte 2.000 achiziţionate de autoritatea medicală din Tulcea din surse financiare proprii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Cantacuzino infirmă suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile în cazurile de la Tulcea Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că pe teritoriul României nu au fost confirmate până în prezent cazuri de meningită West Nile.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccinuri Institutul Cantacuzino, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, a fost transformat, prin hotărâre de Guvern, în Serviciu de interes economic general, fiindu-i alocaţi 10 milioane lei din Fondul de rezervă al Executivului pentru reluarea activităţii, a anunţat joi ministrul Eugen Nicolăescu, într-o...
Tulcea: Suspiciunile de antrax, confirmate de Institutul Cantacuzino Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a primit joi confirmarea din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti a existenţei antraxului la un pacient internat vinerea trecută, care prezenta simptomele caracteristice acestei boli. Persoana în cauză se află în prezent în Spitalul Judeţean de Urgenţă...
Tulcea: Primul caz confirmat de gripă nouă din judeţ O elevă a Liceului 'Grigore Moisil', în vârstă de 16 ani, se află internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat suspiciunea de gripă nouă transmisă de medicii tulceni.
Tulcea: Sinistraţii sunt vaccinaţi antitetanos Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a demarat o campanie de vaccinare antitetanos pentru persoanele care necesită imunizare continuă.