Cele mai citite
 


Conservatorii solicită, printr-un proiect depus în Parlament, deblocarea posturilor din sistemul sanitar
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conservatorii solicită, printr-un proiect depus în Parlament, deblocarea posturilor din sistemul sanitar în conformitate cu normativele europene, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, deputatul PC Tudor Ciuhodaru.
Proiectul legislativ constituie iniţiativa lui Tudor Ciuhodaru şi beneficiază de sprijinul Partidului Conservator.

'Gândiţi-vă ce se va întâmpla când nu vom mai avea nici medici în România. De aceea avem un proiect legislativ pe care l-am depus deja în Parlamentul României şi solicităm adoptarea acestuia de urgenţă. În proiect se prevede deblocarea posturilor din sistemul sanitar în conformitate cu normativele europene. Este momentul ca această alianţă să asigure şi sănătatea românilor', a argumentat dr Tudor Ciuhodaru.
El a mai argumentat că tinerilor specialişti le expiră în curând contractele de rezidenţi şi nu vor avea unde să mai lucreze în România.

'Referitor la tinerii specialişti, de mâine (n.r. marţi) le expiră contractele de rezidenţi şi nu vor avea unde să mai lucreze în România şi toate acestea în condiţiile în care numărul de medici din România este la doar o treime faţă de media europeană. Şi ştiţi că 60% dintre aceştia deja şi-au exprimat opţiunea pentru a pleca din România. Fără medici, spitalele rămân simple muzee în care nimeni nu va mai lucra. Să nu ne mai mire că, în conformitate cu raportul comisiei prezidenţiale, 60.000 de decese ar fi putut fi evitate într-un singur an', a spus Tudor Ciuhodaru.

La rândul său, vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă a spus că, până nu demult, românii 'se lăudau' că medicii lor sunt teribili, bine pregătiţi, dar nu au aparatură.
'De data aceasta suntem foarte aproape de momentul în care nu vom avea nici medici şi nici aparatură medicală. Pe cale de consecinţă, nu vom avea nici un sistem de sănătate, deci nici nu vom avea un popor sănătos', a adăugat Bogdan Ciucă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dan Pereţianu (CFSMR): Noul proiect de Lege a sănătăţii nu rezovă problemele cu care se confruntă sistemul sanitar Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România este împotriva noului proiect de Lege a sănătăţii, deoarece documentul nu conţine prevederi clare şi explicite prin care pot fi rezolvate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc la ora actuală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe...
Tomac (PMP): Depunem în Parlament un proiect privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate Partidul Mişcarea Populară (PMP) va depune în Parlament un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, proiect pe care l-a elaborat în urmă cu doi ani Comisia prezidenţială pentru sănătate, a anunţat miercuri deputatul Eugen Tomac, preşedintele acestei formaţiuni...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Bănicioiu: Legea propusă de PNL privind prevenţia în sănătate - un proiect de amendare a populaţiei PSD este de acord cu dezideratul prevenţiei în sănătate, dar propunerea de lege a PNL pe acest subiect nu are legătură cu prevenţia în sine, ci este un proiect de amendare a populaţiei, a declarat vicepreşedintele social-democrat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, vineri, într-o conferinţă...