Cele mai citite
 


Hunedoara: Primul caz de gripă nouă în judeţ
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 49 de ani este internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Hunedoara, după ce a fost diagnosticat ca suferind de gripă nouă (A/H1N1), starea pacientului fiind bună.
'Bolnavul se simte bine şi va fi externat în cursul acestei săptămâni. Pacientul a răspuns bine la tratamentul cu antivirale', a declarat luni directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În discuţiile purtate cu bolnavul, acesta a spus că nu a fost plecat în străinătate şi nici nu-şi aduce aminte să fi stat în apropierea unui grup de persoane care ar fi fost răcite sau suferinde de gripă. De asemenea, soţia şi fiul pacientului nu suferă de gripă nouă.
Cazul internat la spitalul din Hunedoara este primul de acest fel depistat şi tratat în judeţ, în această iarnă.

Medicii recomandă populaţiei să continue vaccinarea împotriva gripei, mai ales că imunizarea este gratuită iar vaccinul existent are în compoziţie şi tulpina împotriva virusului A/H1N1.
În judeţul Hunedoara au fost vaccinate împotriva gripei aproape 22.000 de persoane, în stocul DSP Hunedoara şi la medicii de familie fiind disponibile încă 20.000 de doze de vaccin antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Hunedoara: Stocul de vaccin antigripal s-a epuizat Stocul de vaccin antigripal din depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a epuizat, toate cele 14.900 de doze de vaccin aduse de la Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare din această iarnă fiind distribuite medicilor de familie, spitalelor şi căminelor pentru persoanele în...
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.
Hunedoara: Doar jumătate din dozele de vaccin antigripal au fost folosite Deva, 10 ian /Agerpres - Doar jumătate din cele 20.500 de doze de vaccin antigripal primite de medicii din judeţul Hunedoara au fost folosite pentru imunizarea populaţiei în cadrul campaniei de vaccinare din această iarnă, potrivit datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Hunedoara: Toate dozele de vaccin antigripal au fost utilizate Toate cele 9.310 doze de vaccin antigripal care au fost primite la debutul iernii pentru imunizarea populaţiei din judeţ împotriva gripei au fost utilizate, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.