Cele mai citite
 


Gorj: Numărul asistenţilor personali şi al însoţitorilor din Târgu-Jiu, acelaşi ca în 2010
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul asistenţilor personali şi cel al însoţitorilor persoanelor cu handicap grav din municipiul Târgu-Jiu a fost menţinut la nivelul celui din 2010 după ce consilierii locali au aprobat luni un proiect de hotărâre în acest sens.
Potrivit actului normativ, în municipiu există 550 de posturi pentru asistenţi personali şi însoţitori, dintre care 530 sunt ocupate. Asistentul personal are ca obligaţie supravegherea, acordarea asistenţei şi îngrijirea copilului sau adultului cu handicap grav, contractul de muncă sau dispoziţiile de indemnizaţie fiind încheiate cu primarul localităţii de domiciliu sau, după caz, de reşedinţă a persoanei/copilului cu handicap grav, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii.

Din cele 530 de posturi ocupate, 315 sunt însoţitori iar restul de 205 sunt asistenţi personali. Diferenţa dintre cele două categorii o reprezintă faptul că un însoţitor beneficiază lunar de o sumă fixă, iar un asistent personal, pe lângă venitul lunar ce îi revine, beneficiază de carte de muncă şi de plata indemnizaţiilor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Publică de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, numărul asistenţilor şi însoţitorilor poate diferi de la lună la lună, în funcţie de controlul anual pe care trebuie să îl efectueze persoana bolnavă. Astfel, dacă o persoană cu handicap de gradul I este încadrată, după controlul comisiei de expertiză medicală, în gradul II, persoana va ieşi din listele DPPS, lucru care va duce la lipsa îngrijirii de către un asistent personal sau însoţitor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Lipsa de personal din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, suplinită prin munca a 22 de voluntari Douăzeci şi doi de voluntari, absolvenţi ai şcolilor postliceale de asistenţi, lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu pentru a suplini, într-o oarecare măsură, lipsa de personal cu care se confruntă cea mai mare unitate medicală din judeţ, a declarat miercuri, managerul unităţii, Tiberiu...
Gorj: Dosarele a 18 persoane, suspendate de la plata ajutorului social Membrii comisiei de control a dosarelor pe baza cărora se acordă ajutoare sociale şi indemnizaţii pentru persoanele cu handicap în judeţul Gorj au dispus suspendarea ajutorului bănesc pentru 18 persoane, beneficiare ale Legii 416, pe motiv că nu şi-au respectat obligaţia de a presta muncă în folosul...
Ministerul Muncii: O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţie, şi de alte facilităţi prevăzute de lege O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţia de 234 de lei, şi de alte facilităţi prevăzute de lege, precum scutirea de la plata chiriei sau la transport, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Gorj: Locurile în centrele de îngrijire a vârstnicilor, insuficiente comparativ cu solicitările depuse Centrele din judeţul Gorj care asigură îngrijirea şi asistenţa persoanelor cu handicap şi vârstnicilor dispun de un număr foarte redus de locuri libere comparativ cu cel al solicitărilor depuse, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)...
Gorj: 50 de locuri de muncă în Germania pentru asistenţi medicali generalişti Un număr de 50 de locuri de muncă în Germania sunt puse la dispoziţia şomerilor gorjeni prin programul Eures, a declarat, vineri, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.