Cele mai citite
 


Mureş: Cinci cazuri de AH1N1 confirmate
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat, luni, că a primit de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti confirmarea a cinci cazuri de infectare cu virus gripal de tip AH1N1.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Gabriela Uifălean, a declarat, luni, presei că cele cinci cazuri de pacienţi infectaţi cu virus gripal AH1N1 sunt primele din acest sezon şi că judeţul Mureş este inclus în sistemul supraveghere gripală, între aşa-zisele 'judeţe-santinelă'.

'Noi trimitem, începând din luna septembrie a anului trecut, astfel de probe. Astăzi ne-a venit rezultatul de la Institutul Cantacuzino, din 10, un număr de cinci sunt pozitive', a spus Uifălean.
Potrivit reprezentantei DSP Mureş, cele cinci cazuri au fost tratate la domiciliu şi nu au necesitat internarea. 'E vorba de cazuri uşoare, pacienţii au fost trataţi cu tratament de gripă, nespecific, sunt în regulă. Pentru mine, ca medic epidemiolog, asta înseamnă că e un virus care circulă', a mai spus Gabriela Uifălean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.
DSP Mureş susţine că limitele clorului la ştrandul din Reghin se încadrează în valorile normale Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat, luni, că în urma analizelor efectuate la cele patru bazine de la ştrandul Reghin, de unde 15 persoane au ajuns la spital după ce au prezentat semne de intoxicare, rezultatele se încadrează în valorile normale.
Sibiu: Trei cazuri de gripă, din care unul de gripă pandemică, în numai două zile Trei cazuri de gripă, din care un pacient cu AH1N1, gripa pandemică, au fost anunţate în ultimele două zile, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiind vorba de un bărbat care a luat virusul din China şi două femei care s-au îmbolnăvit la Sibiu.
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.