Cele mai citite
 


O britanică a scăpat de depresie în urma unei intervenţii chirurgicale de pionierat
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O asistentă medicală din Marea Britanie, care suferea de multă vreme de o formă agravată de depresie, a devenit prima persoană din lume care a beneficiat de o nouă formă de intervenţie chirurgicală despre care neurochirurgii susţin că are potenţialul de a schimba radical viaţa pacienţilor, conform publicaţiei The Telegraph.
Sheila Cook, 62 de ani, suferea de mai mult de 10 ani de o formă gravă de depresie care a împins-o de mai multe ori în pragul sinuciderii. Din cauza acestei condiţii a fost nevoită să renunţe la slujbă, iar soţul său, cercetător în domeniul fizicii, a trebuit de asemenea să renunţe la carieră pentru a avea grijă de ea tot timpul. În prezent femeia se bucură din nou de viaţă după ce a suferit o intervenţie chirurgicală considerată de pionierat, la o clinică din Bristol.

Această formă de tratament neurochirurgical ţinteşte reţelele nervoase din creier care sunt implicate în stările de depresie. În cazul femeii, depresia sa încetase să mai răspundă la formele convenţionale de tratament pe bază de medicamente antidepresive. Medicii i-au oferit posibilitatea să încerce un tratament de stimulare profundă a creierului bazat pe activarea a două părţi diferite ale creierului. Deşi acest tratament i-a oferit un oarecare confort, ameliorând stările de depresie, după o anumită perioadă de timp boala şi-a reintrat în drepturi.

În aceste circumstanţe medicii i-au oferit posibilitatea să încerce în premieră medicală mondială o intervenţie chirurgicală denumită 'cingulotomie anterioară', intervenţie neurochirurgicală ce a fost realizată la începutul anului trecut.

După ce a suportat această intervenţie chirurgicală femeia susţine că i s-a schimbat întreaga viaţă şi că pentru prima oară după 10 ani se simte fericită.

'Efectele au fost remarcabile. La doar câteva săptămâni după operaţie mi s-a schimbat viaţa. Am început să citesc cărţi, să mă ocup cu treburile casei, să ies la plimbări şi cel mai important, mi-am redescoperit familia', a susţinut ea.

Depresia este o afecţiune de care suferă cel puţin o dată în viaţă 20% dintre oameni. Aproximativ jumătate dintre aceştia se vindecă după şase luni, însă 10% continuă să resimtă efectele depresiei şi după 3 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Una dintre victimele accidentului de tramvai de la Iaşi are nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate Asistenta medicală, victimă a accidentului de tramvai produs în urmă cu trei săptămâni la Iaşi, are nevoie de o intervenţie chirurgicală şi tratament în străinătate, susţine prefectul, Dragomir Sava Tomaşeschi.
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Marea Britanie: Expaţii din Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază de asigurare medicală internaţională Expaţii britanici care trăiesc şi lucrează în Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază acum de accesul la asistenţă medicală internaţională, datorită unui parteneriat între companiile MediHelp International şi BUPA, relatează site-ul privatehealth.co.uk în ediţia de joi.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...