Cele mai citite
 


Iaşi: Cea mai mare maternitate din Moldova vrea să înfiinţeze o fundaţie pentru strângerea de fonduri
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea celui mai mare spital de obstetrică şi ginecologie din partea estică a României, Spitalul ''Cuza Vodă'' din Iaşi, vrea să înfiinţeze o asociaţie sau fundaţie pentru a putea strânge fonduri necesare achiziţionării medicamentelor şi materialelor sanitare.
'Suntem în faza în care dorim să înfiinţăm o asociaţie care să se numească 'Prietenii Maternităţii Cuza Vodă'. Dorim ca astfel pacientele noastre sau părinţii copiilor născuţi aici să îşi poată redirecţiona spre noi cei 2% din venit', a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Mircea Onofriescu, directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă.

Pentru a atrage cât mai mulţi donatori, managerul unităţii medicale vrea să publice pliante în care să fie prezentate performanţele înregistrate de personalul medical dar şi problemele cu care se confruntă medicii atunci când vine vorba de tratament sau materiale sanitare.
O campanie similară, intitulată 'Adoptă maternitatea Cuza Vodă', a fost lansată la sfârşitul anului trecut. Cu banii strânşi în urma acestei campanii conducerea spitalului a reuşit să achiziţioneze două frigidere pentru bucătăria unităţii medicale.

Conform evidenţelor, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă are datorii semnificative la furnizorii de materiale sanitare si medicamente întrucât au fost alocate fonduri doar pentru plata salariilor şi utilităţilor.
Deşi conducerea spitalului încearcă să se autofinanţeze, cei 100.000 de lei adunaţi lunar din diferite taxe percepute pacientelor nu sunt suficienţi pentru plata furnizorilor de medicamente, unele facturi fiind mai vechi de 120 de zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' cere reevaluarea gradului de clasificare Secretarul de stat în ministerului Sănătăţii Cristian Anton Irimie a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', care este cea mai mare maternitate din Iaşi, va fi reevaluat la începutul anului viitor şi va primi gradul IM, dacă aceasta...
Iaşi: Conducerea de la Maternitatea Elena Doamna, confirmată în funcţie prin votul CA Reprezentantul Consiliului Judeţean Iaşi în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" a fost singurul care a votat pentru eliberarea din funcţie a managerului, dr. Emil Anton, şi a directorul medical, dr. Răzvan Socolov.
Organizaţia Salvaţi Copiii donează echipamente de 500.000 lei maternităţilor din Moldova Salvaţi Copiii a donat luni Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' din Iaşi şi Spitalului Orăşenesc Hârlău aparatură în valoare de 23.600 de euro, această acţiune deschizând seria unor dotări de peste 115.000 de euro iniţiate de organizaţie în această săptămână, în care sunt incluse zece...
Iaşi: Incubator pentru transportul nou-născuţilor, donat maternităţii "Cuza Vodă" Un incubator pentru transportul nou-născuţilor cu grave probleme de sănătate a fost donat celei mai mari maternităţi din Moldova, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza-Vodă", din Iaşi, de o fundaţie care a strâns aproape 12.000 de euro prin intermediul campaniei de redirecţionare a 2% din...
Iaşi: Preot reclamat pentru că le sfătuia pe pacientele de la Maternitate să nu îşi vaccineze copiii Preotul de la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Elena Doamna' din Iaşi nu mai poate sluji, el fiind depus din treaptă după ce a fost reclamat de conducerea unităţii medicale că se substituie medicilor, sfătuindu-le pe paciente să nu îşi vaccineze copiii.
Iaşi: Maternitate dată în judecată de un doctor concediat după ce s-a prezentat băut la serviciu Un medic a chemat în instanţă conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, fiind nemulţumit că a fost concediat în urmă cu două luni, managerul unităţii medicale răspunzând că desfacerea contractului de muncă s-a făcut după ce acesta s-a prezentat la serviciu în stare avansată...