Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va lansa un program de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) va lansa, anul acesta, un program de investiţii în valoare de peste 150 milioane de lei, pentru reabilitarea unor secţii de oncologie din spitalele judeţene, a centrelor specializate, precum şi pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a unităţilor sanitare.
Potrivit unui comunicat al MS remis, luni, AGERPRES, cea mai importantă sumă - aproximativ 45 milioane de lei - a fost repartizată noului Institut Oncologic din Iaşi, pentru achiziţionarea de aparatură medicală cu care va fi dotată noua unitate. Ministerul Sănătăţii estimează că institutul oncologic ieşean va fi funcţional din a doua jumătate a acestui an.

Fonduri importante vor mai primi Institutul Oncologic ''Al. Trestioreanu'' Bucureşti, Institutul Oncologic ''I. Chiricuţă'' Cluj Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, atât pentru reparaţii capitale, cât şi pentru dotare cu aparatură de specialitate.

''Aşa cum am promis, anul acesta, priorităţile de investiţii privesc domeniul oncologie. Vom aloca aproximativ 110 milioane de lei pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente medicale de înaltă performanţă şi peste 42 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii capitale şi reabilitarea secţiilor de oncologie'', a declarat ministrul Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii derulează programul pentru dotarea şi reabilitarea secţiilor de oncologie din spitalele aparţinând reţelei proprii, dar şi pentru cele din reţeaua autorităţilor locale. Introducerea acestui program are ca scop principal creşterea calităţii actului medical pentru diagnosticarea, prevenirea şi tratarea afecţiunilor oncologice, creşterea accesului populaţiei la aceste servicii, şi, implicit, scăderea indicatorilor de mortalitate şi morbiditate, mai precizează comunicatul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţii de milioane de lei pentru reparaţii capitale şi dotare cu aparatură performantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi supus în acest an unor reparaţii capitale la cele mai multe dintre secţii, care vor beneficia şi de o dotare corespunzătoare cu aparatură medicală, banii care vor fi alocaţi în acest sens de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba ridicându-se la 6 milioane de...
Ministerul Sănătăţii: La Timişoara va fi construit un Institut Regional Oncologic Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.