Cele mai citite
 


Argeş: Constantin Nicolescu nu a invocat nicio afecţiune medicală în faţa instanţei, se arată în motivarea arestării
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constantin Nicolescu nu a invocat nicio afecţiune medicală în faţa instanţei de judecată, iar starea lui actuală de sănătate nu poate trece înaintea interesului public al bunei desfăşurări a procesului penal, potrivit motivării arestării preventive făcută publică luni de Tribunalul Argeş.
'În ceea ce priveşte starea de sănătate a inculpatului, ţinem să precizăm că acesta nu a invocat nicio afecţiune medicală în faţa instanţei şi nici pe parcursul cercetării sale de către DNA. Chiar dacă din punct de vedere uman, asemenea afecţiuni (despre care am putut lua cunoştinţă graţie valului de informaţii puse în circulaţie de mass-media în intervalul dintre data pronunţării soluţiei şi data redactării prezentei încheieri de şedinţă) pot fi de înţeles, considerăm că, în această fază a procesului penal, interesul public al menţinerii ordinii şi al bunei desfăşurări a procesului penal trece înaintea persoanei cercetate penal', se arată în finalul motivării.

Instanţa motivează măsura arestării preventive, printre altele, prin gravitatea faptelor de care este acuzat inculpatul şi săvârşirea lor în formă continuată, dar şi prin nemulţumirea pe care ar putea să o provoace în rîndul opiniei publice lăsarea lui în libertate.
'Nu putem face abstracţie de nemulţumirea pe care ar trezi-o în rândul persoanelor oneste, care apelează cu bună credinţă la serviciile autorităţilor publice, lipsa de reacţie a organelor judiciare sesizate de săvârşirea unor fapte de natura, gravitatea şi amploarea celor (...) prezentate, mai ales că măsura arestării preventive nu exclude o doză semnificativă de exemplaritate', se precizează în documentul citat.

Totodată, instanţa apreciază că arestarea preventivă se impune şi pentru o mai bună desfăşurare a urmăririi penale, întrucât Constantin Nicolescu, prin cariera sa şi prin poziţia deţinută în prezent, 'are o influenţă deloc de neglijat' asupra altor persoane cercetate în dosar.
Tribunalul Argeş a dispus, pe 27 ianuarie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, reţinut în ziua precedentă de procurorii anticorupţie. La scurt timp după aflarea sentinţei, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, de unde a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost operat în cursul nopţii trecute.

Recursul faţă de măsura arestării preventive se va judeca miercuri, 2 februarie, la Curtea de Apel Piteşti.
Constantin Nicolescu este cercetat pentru 'folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată', precum şi pentru fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene. De asemenea, el este acuzat de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...
Constantin Nicolescu, transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti pentru că prezenta simptomele unui atac de cord Medicii de la Serviciul de Ambulanţă din Piteşti au declarat joi seară că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, prezenta simptomele unui atac de cord.
UPDATE Argeş: Preşedintele CJ Constantin Nicolescu s-a prezentat la sediul DNA Piteşti Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, s-a prezentat marţi la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde va fi audiat în noul dosar de corupţie în care este învinuit.
Argeş: Fostul şef al ANMDM Daniel Boda a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, judecat alături de alţi şapte inculpaţi într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti...
Argeş: Constantin Nicolescu a fost transferat la spitalul Floreasca din Bucureşti Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost transferat joi seară la Spitalul Floreasca din Bucureşti după ce i s-a făcut rău la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea lui preventivă.
Argeş: Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, trimis în judecată pentru luare de mită Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).