Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalul de Urgenţă a sesizat Colegiul Medicilor în cazul bebeluşului mort la maternitate
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a sesizat luni Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistenţilor Medicali în cazul bebeluşului care a murit săptămâna trecută la maternitatea unităţii sanitare vasluiene.
Rezultatul necropsiei, făcută la cererea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), arată că bebeluşul a suferit o insuficienţă cardio-respiratorie acută, cauzată de o hipoxie perinatală, ceea ce înseamnă scăderea concentraţiei oxigenului în sânge. O altă cauză a decesului a fost suferinţă fetală acută în expulzie.

'Am demarat astăzi o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. Am sesizat şi Colegiul Medicilor, dar şi Colegiul Asistenţilor Medicali cu privire la acest caz. În câteva zile, vom şti care sunt rezultatele anchetei', a declarat luni, pentru AGERPRES, medicul Gheorghe Dascălu, directorul SJU Vaslui.
Părinţii copilului mort imediat după naştere au făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui prin care îi acuză de malpraxis pe medici.

'Am chemat ambulanţa pe data de 25 ianuarie, ora 11, iar la ora 13 a ajuns la spital, unde a fost dusă direct în sala de naşteri, fără să fie văzută de medicul de gardă sau un alt medic. Soţia a ajuns la spital cu membranele rupte şi au lăsat-o să se chinuie de una singură până la ora 17,45, când s-a născut copilul. În tot acest timp, asistenta şi infirmiera se întrebau dacă să cheme sau nu medicul de gardă, Iuliana Apăvăloaie. Şi nu au chemat-o. Nu i-au făcut niciun tratament, nicio manevră care să o ajute să nască mai uşor', a spus Maricel Cristica, tatăl băieţelului decedat.

Medicii de la Maternitatea din Vaslui au mai fost acuzaţi de malpraxis şi anul trecut, în luna mai, când un bebeluş de 4,5 kilograme a fost născut mort, deşi pe timpul sarcinii a avut o dezvoltare normală şi fără probleme.
Un nou-născut în vârstă de numai o zi a decedat în urmă cu şase zile în maternitatea SJU Vaslui. Mama copilului, în vârstă de 34 ani, din satul Idricii de Sus, comuna Roşieşti, se afla la cea de-a treia naştere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Conducerea SJU o consideră vinovată pe asistenta de la maternitate de moartea unui bebeluş Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui o consideră vinovată de moartea bebeluşului de la maternitatea SJU pe asistenta medicală care a asistat la naştere.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Vaslui: Anchetă la Spitalul de Urgenţă în urma decesului unui bebeluş Vaslui, 27 ian /Agerpres/ - Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat, joi, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce un nou-născut de numai o zi a decedat în noaptea de miercuri spre joi în maternitatea spitalului.
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.