Cele mai citite
 


Cunoaşterea ADN-ului nu duce la schimbarea felului de viaţă
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe studii au ajuns la concluzia că cine-şi cunoaşte ADN-ul şi predispoziţiile genetice pentru anumite boli nu-şi schimbă felul de viaţă. În Franţa este interzisă utilizarea testelor ADN pentru cunoaşterea genomului. Totuşi, acest tip de test se vinde liber pe internet şi este popular mai ales în Statele Unite, scrie site-ul maxisciences.com.
Astfel, tot mai mulţi americani cheltuiesc între 200 şi 19 000 de dolari pentru secvenţierea ADN-ului, lucru care-i ajută să-şi cunoască predispoziţiile genetice faţă de anumite boli. Procedeul este simplu: ei trimit un eşantion de salivă la laborator, pentru a fi testat.

De ce ar fi oamenii interesaţi de ADN-ul lor? Nu pentru a-şi adapta felul de viaţă în funcţie de riscurile patologice descoperite la analiză, spun cercetătorii care s-au ocupat de acest subiect. Dr Topol de la Scripps Transnational Science Institute, Statele Unite, i-a întrebat pe cei care solicitau teste ADN ce-au schimbat în viaţa lor în trei luni, după ce au descoperit care erau predispoziţiile lor la anumite boli. Puţini schimbaseră ceva în alimentaţie sau igiena vieţii.

Site-ul maxisciences.com. arată că 50% dintre cei care-şi făcuseră teste ADN intenţionau să-şi facă şi analize medicale, 26,5% vorbiseră despre testul ADN cu medicul de familie şi numai 10% au consultat geneticianul care interpretează gratuit rezultatele testelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Igiena intimă în timpul sarcinii A avea grijă de sănătatea corpului presupune pe lângă o alimentaţie echilibrată şi sport, o igienă corespunzătoare care să asigure nivelul de confort necesar menţinerii sănătăţii şi a unei stări de bine din interior.
Inspectorii ANSVSA au controlat 456 de unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi în valoare de 283.960 lei Inspectorii sanitari veterinari au sancţionat cu 147 de amenzi, în valoare de 283.960 de lei, şi cu 86 de avertismente mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a alimentelor care nu respectau condiţiile de igienă şi de funcţionare, în urma controalelor efectuate în perioada 26 noiembrie...
O prea bună igienă ar duce la o creştere a riscului de Alzheimer Oameni de ştiinţă susţin "ipoteza igienei" ca posibil factor de risc pentru Alzheimer - ideea că în absenţa expunerii la germeni, virusuri şi paraziţi care să stimuleze sistemul imunitar, numărul îmbolnăvirilor de demenţă este în creştere în ţările bogate, conform unui material publicat de cotidianul...
Mehedinţi: Dotări pentru laboratorul de analize medicale al Spitalului CFR din Drobeta Turnu Severin SPITALUL CFR din Drobeta Turnu Severin a achiziţionat în prima decadă a lunii februarie aparatură de ultimă generaţie pentru laboratorul de analize MEDICALE în valoare de aproape 300.000 lei.
Circa 80% din infarcturi ar putea fi evitate printr-o bună igienă a vieţii (studiu) Circa 80% din crizele cardiace ar putea fi evitate prin oprirea fumatului, adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi practicarea unei activităţi sportive regulate - este concluzia unui studiu desfăşurat timp de 11 ani de cercetători suedezi.
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.