Cele mai citite
 


Un test simplu poate detecta maladia Alzheimer în cinci minute
miercuri, 17 iunie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Londra, 17 iunie /Agerpres/ - Doctorii britanici au elaborat un test de memorie care dublează şansele de a detecta prezenţa maladiei Alzheimer, cunoscut sub numele de metoda „The Test Your Memory” (TYM), care are avantajul de a fi atât de simplă încât pacienţii pot fi învăţaţi să îşi facă singuri testul.

Potrivit Daily Mail, testul durează doar cinci minute şi detectează 93 la sută din cazurile de maladie Alzheimer, după cum arată un studiu publicat de the British Medical Journal.

Testul verifică problemele de memorie şi cuprinde mai multe probe printre care copierea unei propoziţii, efectuarea unor calcule, fluenţa verbală şi memorarea unei propoziţii.

Cercetătorii au testat 540 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 95 de ani, fără probleme de memorie şi 139 de persoane internate într-o clinică şi care sufereau de demenţă senilă.

În urma testului, voluntarii sănătoşi au obţinut 47 de puncte din 50 posibile, în timp ce pacienţii cu înregistrat în medie 33 de puncte din 50.

În acelaşi studiu se aminteşte de un alt minitest efectuat până acum (MMSE) capabil să detecteze 52 la sută din cazurile de Alzheimer, dar care dura cel puţin 8 minute. AGERPRES/(Ana-Raluca Bîgu)

Notare
Comentarii
de MIHAELA CRISTINA POP
Este si la noi valabil accesul la acest test? Daca da, cum?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer este sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie.
Cafeina, noua armă împotriva maladiei Alzheimer Paris, 7 iul /Le Figaro/ - Administrată la şoricei, cafeina ameliorează memoria şi reduce leziunile cerebrale ale maladiei Alzheimer, scrie ziarul francez Le Figaro.
Un număr crescut de pacienţi cu Alzheimer Reprezentanţii Societăţii Române Alzheimer atrag atenţia asupra problematicii bolii alzheimer, a gravităţii şi frecvenţei acesteia.
Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie (studiu) Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristeţea, iritabilitatea şi somnolenţa fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfăşurat în 34 de centre de depistare americane şi preluat de lefigaro.fr.
Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci (studiu) Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), relatează EFE.
Boala Alzheimer poate fi detectată din timp cu ajutorul unei aplicaţii disponibile pe internet O aplicaţie denumită 'Probleme de memorie', disponibilă deja pe internet, va ajuta familiile persoanelor cu vârste mai mari de 65 de ani să observe din timp dacă acestea din urmă prezintă simptomele bolii Alzheimer şi să evalueze astfel necesitatea de a apela la un medic înaintea apariţiei demenţei,...