Cele mai citite
 


Alba: Pacient cu obezitate morbidă, transportat la spital cu ajutorul pompierilor
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat din Zlatna, diagnosticat cu obezitate morbidă, cu o greutate de 300 de kilograme, a fost internat marţi la spitalul din Alba Iulia, în urma unor probleme cardiace şi a unei infecţii a pielii în zona abdominală, pentru transportul pacientului fiind necesară şi intervenţia pompierilor militari.
În condiţiile în care o targă medicală suportă maxim 150 de kilograme, medicii au decis ca pacientul să fie transportat la ambulanţă şi ulterior la Urgenţă cu ajutorul brancardierilor şi al pompierilor. Bolnavul a fost dus cu targa nu pe roţi, ci cu mâinile de cel puţin şase persoane.
Potrivit directorului medical al Spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia, Diana Cionotea, este cel mai grav caz de obezitate morbidă cu care se confruntă medicii din Alba Iulia, cel puţin în ultimul deceniu. Pentru siguranţa sa, pacientul va ocupa cel mai probabil două paturi alăturate. El a fost supus unor investigaţii medicale, urmând să fie internat la secţia Interne.
Ştefan S., de 67 de ani, a avut o greutate normală până în urmă cu 10 ani, când, în urma unui deces în familie, a început să se îngraşe, ajungând la 300 de kilograme.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Bărbatul de 300 de kilograme a decedat la spital Bărbatul cu obezitate morbidă internat în urmă cu câteva zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a decedat, a anunţat vineri directorul medical al unităţii, Diana Ciubotea.
Conducerea SJU Alba Iulia ia în calcul acţionarea în judecată a Hexi Pharma dacă firma va fi găsită vinovată Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că va acţiona în judecată compania Hexi Pharma dacă aceasta va fi găsită vinovată în scandalul dezinfectanţilor şi că îi va consilia şi pe pacienţi să facă acelaşi lucru.
Alba: Ambulanţă răsturnată - accident soldat cu rănirea uşoară a trei persoane printre care un pacient O ambulanţă s-a răsturnat, vineri, pe DN1, la intersecţia cu drumul către localitatea Sîntimbru, în urma coliziunii cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate de trecere, ambulanţierul, asistenta şi un pacient fiind răniţi uşor.
Alba: Parteneriat în sprijinul bolnavilor cu scleroză multiplă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Asociaţia SM Speromax au încheiat, miercuri, un acord de colaborare-cadru, parteneriat prin care au în vedere facilitarea accesului pacienţilor cu scleroză multiplă în mod direct în secţia de Neurologie.
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.