Cele mai citite
 


Viorel Rotilă (SSR): Nu ne-am dat acordul pentru comasarea spitalelor
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România nu şi-a dat acordul pentru comasarea spitalelor, declară liderul sindical Viorel Rotilă, într-un comunicat de presă.
'Contrar celor afirmate public de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România nu şi-a dat acordul pentru ampla măsură de restructurare a sistemului sanitar prin comasarea unor unităţi sanitare şi transformarea altora în cămine spital. De asemenea, nu am participat la nicio discuţie concretă pe această temă, singurele negocieri cu Ministerul Sănătăţii fiind cele în curs de desfăşurare pentru Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară', afirmă Rotilă.
Liderul sindical susţine că, dacă există organizaţii sindicale din sectorul sanitar care au semnat un astfel de acord, înainte de a exista toate datele necesare pentru analiza efectelor unei astfel de măsuri asupra salariaţilor şi pacienţilor, acestea au greşit, acţionând împotriva interesului membrilor lor de sindicat.
'Considerăm că o astfel de măsură ar trebui luată numai în urma unui studiu de impact şi doar după o atentă analiză desfăşurată cu organizaţiile sindicale din sistemul sanitar, pentru a indentifica nevoile concrete de restructurare şi căile de a o implementa acolo unde s-ar impune', spune Viorel Rotilă.
FSS atrage atenţia asupra faptului că această restructurare constituie un stress suplimentar asupra sistemului sanitar, amplificând problemele grave generate deja de măsura de descentralizare a unităţilor sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România respinge formele de contractare civilă în sistemul sanitar public Federaţia Solidaritatea sanitară din România susţine munca salariată în sistemul sanitar public şi respinge formele de contractare civila ce încalcă prevederile legale şi interesele publice, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.
'Solidaritatea Sanitară' solicită creşteri salariale reale pentru toţi angajaţii din Sănătate Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România consideră că propunerile de modificări legislative prezentate public de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu reprezintă soluţii de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public de Sănătate şi antrenează, totodată, o serie de efecte negative...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisie Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisia din funcţia de ministru al sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...