Cele mai citite
 


Giurgiu: Trei magazine de etnobotanice din oraş au fost închise, dar fenomenul nu a fost eradicat
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din municipiul Giurgiu au reuşit închiderea a trei magazine din oraş care comercializau etnobotanice, dar astfel de substanţe şi plante se mai vând încă în magazine cu altă titulatură decât aceea de magazine de vise.
'În urma hotărârii Consiliului Local Municipal Giurgiu cu privire la interzicerea comerţului cu substanţe şi plante interzise am avut deja o primă acţiune în acest domeniu şi am constituit o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai poliţiei, jandarmeriei, poliţiei locale şi cei ai serviciului judeţean de combatere a consumului de droguri şi, ca prim rezultat, trei dintre magazinele care se îndeletniceau cu aşa ceva au fost închise, dar, din păcate fenomenul nu a fost eradicat', a declarat marţi, pentru AGERPRES, secretarul Primăriei municipiului Giurgiu, Petre Roşu.
El spune că acţiunea de verificare şi închidere a magazinelor care comercializează etnobotanice va continua şi, în paralel, autorităţile locale vor avea întâlniri şi cu cei de la compartimentul de droguri şi de la şcoli, precum şi acţiuni pentru combaterea acestui fenomen.
Secretarul Primăriei municipiului Giurgiu spune că acest fenomen nu a fost eradicat pentru că există în continuare firme care desfăşoară aceste activităţi sub altă titulatură, iar cei care comercializează astfel de substanţe pe internet sunt greu de depistat şi, în cazul comenzilor particulare, trebuie ca făptaşii să fie prinşi în flagrant.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: O tânără care a consumat etnobotanice a devenit voluntar de poliţie O tânără de 18 ani, care a avut o tentativă de sinucidere pe fondul consumului de etnobotanice, a renunţat la droguri cu sprijinul poliţiştilor giurgiuveni, iar acum a devenit voluntar al Serviciului de Combatere a Infracţionalităţii din IPJ Giurgiu şi îşi doreşte o carieră în poliţie.
Giurgiu: Campanie de informare în şcoli pentru prevenirea consumului de etnobotanice Giurgiu, 28 feb /Agerpres/ - Poliţiştii au desfăşurat în ultima săptămână a lunii februarie o campanie de informare în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu, având ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice.
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...
Giurgiu: Deţinuţi informaţi despre efectele consumului de tutun pe termen lung Un număr de 50 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Giurgiu au fost informaţi vineri cu privire la efectele consumului de tutun pe termen lung şi dependenţa rapidă creată de acesta.
Focar de varicelă la o şcoală din municipiul Giurgiu după ce au fost confirmate 40 de cazuri de elevi bolnavi Elevii uneia dintre cele mai mari şcoli din municipiul Giurgiu sunt supuşi zilnic triajului epidemiologic după ce în unitatea de învăţământ a fost semnalat un focar de varicelă, 40 de copii, cei mai mulţi din ciclul primar, fiind bolnavi.
Eurodeputata Oana Antonescu susţine interzicerea tuturor spice shop-urilor din România Eurodeputata Oana Antonescu (PPE/PDL) salută iniţiativa deputatului Mircia Giurgiu de a depune în Parlamentul României un proiect de lege privind interzicerea vânzării produselor etnobotanice şi susţine că România poate prelua modelul polonez în materie, care prevede interzicerea vânzării stupefiantelor...