Cele mai citite
 


Alba: Consiliere psihologică şi orientare profesională pentru şomeri
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 300 de şomeri din Alba vor beneficia gratuit de evaluare psihologică şi orientare profesională, de consiliere profesională şi de activităţi de tip job-club prin care se va asigura creşterea încrederii în forţele proprii, în cadrul unui proiect lansat marţi la Alba Iulia.
În valoare de aproximativ două milioane de lei, proiectul 'Servicii specializate pentru şomeri', cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are o durată de 24 de luni şi este implementat de Cabinetul Individual de Psihologie 'Silvana Capriş' Petroşani, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea ratei de ocupare a şomerilor de lungă durată, a şomerilor tineri şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin implementarea unui program integrat de măsuri active de ocupare.
Psihologul Silvana Capriş a arătat, într-o conferinţă de presă, că noutatea acestui proiect este modul în care este văzut şomerul, individualizat ca persoană.
'Încercăm să vedem de ce acest şomer încă nu are loc de muncă. Prima dată, facem o evaluare psihologică, printr-un expert psiholog, şi stabilim un profil de personalitate şi aptitudinal, adică al potenţialului de care dispune acest individ, după care, în funcţie de recomandările psihologului, este mediat în muncă de specialiştii din AJOFM', a precizat Silvana Capriş.
Aceasta a subliniat că, după ce şomerul ajunge să fie consiliat în muncă de specialişti, va fi ajutat să-şi găsească un loc de muncă şi cu ajutorul Internetului, în cadrul celor trei job-cluburi deschise la Alba Iulia, Abrud şi Cîmpeni. Prin activităţile de tip job-club se va urmări formarea unei atitudini active, pozitive vizavi de găsirea unui loc de muncă.
În final, urmează etapa de lobby, în care specialiştii psihologi prezintă angajatorilor profilurile de personalitate şi aptitudinale ale şomerilor. Şomerii beneficiază gratuit şi de avizul psihologic necesar încadrării în muncă.
În total, vor fi 300 de persoane beneficiare de servicii integrate în vederea reintegrării pe piaţa muncii, mediere, precum şi consiliere profesională şi orientare pe piaţa muncii. Va fi realizată o bază de date cu beneficiarii proiectului şi va fi întocmit un dosar personal.
Spre un curs de calificare vor fi orientate 30 de persoane, iar 60 de persoane vor fi plasate în muncă până la sfârşitul implementării proiectului.
De peste doi ani, Alba deţine prima poziţie în Transilvania în ceea ce priveşte rata şomajului. La sfârşitul anului trecut, rata şomajului era în Alba de 9,58 %.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul psihologilor cere recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice.
Patronatul Medicinei Integrative: Măsuri de asistenţă specială pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi Patronatul Medicinei Integrative (PMI) desfăşoară un proiect european amplu în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi.
“Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”, un proiect derulat de Asociația M.A.M.E. în sprijinul femeilor din România Asociația M.A.M.E. lansează proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de sân din România suport, informare, consiliere medicală, consiliere psihologică şi consultanţă juridică.
Alba: Campanie de depistare a cifoscoliozei, demers unic în Alba Iulia Peste 2.300 de elevi din clasele V-VIII de la şcolile generale din Alba Iulia vor fi cuprinşi în 'Campania de depistare precoce şi diagnosticare a cifoscoliozei la copiii de vârstă şcolară din Alba Iulia', proiect desfăşurat sub sloganul 'O viaţă dreaptă!'.
Alba: Proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, la final Cel mai complex proiect al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, derulat timp de 22 de luni în judeţele Alba şi Mureş, intitulat 'Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale - Model de excelenţă', cofinanţat din Fondul Social European (FSE) cu peste 1,7 milioane de lei, a ajuns...
Alba: Bolnavii de scleroză multiplă neînscrişi în programul naţional de sănătate apelează la tratamente naturiste Doar o mică parte dintre bolnavii de scleroză multiplă din judeţul Alba sunt înscrişi în programul naţional de sănătate, selecţia făcându-se după mai multe criterii, fiind 'avantajaţi' tinerii, pe motiv că aceştia au şanse mai mari de supravieţuire, a arătat, miercuri, preşedintele Asociaţiei SM Speromax...