Cele mai citite
 


Bill Gates face apel la eradicarea poliomielitei
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a cerut ţărilor bogate să facă totul pentru a eradica 'odată pentru totdeauna' poliomielita de pe faţa planetei, în timpul unei conferinţe susţinute la New York, informează marţi AFP.

'Eradicarea acestei boli va necesita multă muncă, dar eu sunt convins că vom reuşi', a declarat Bill Gates, din casa unde Franklin D. Roosevelt a încercat să se recupereze după atacul de poliomielită suferit la vârsta de 39 de ani, înainte de a deveni preşedinte al Statelor Unite.

'Avem cunoştinţele şi banii necesari să facem astfel încât copiii din lumea întreagă să înfrunte fără teamă pe viitor poliomielita', a adăugat el.

?Bill Gates a cerut liderilor lumii să urmeze exemplul premierului britanic David Cameron, care a anunţat la Forumul Economic Mondial de la Davos că guvernul său îşi va dubla contribuţia la lupta împotriva acestei boli, de la 30 la 60 de milioane de dolari.

Miliardarul american a anunţat că fundaţia sa va aloca 100 milioane dolari campaniei împotriva poliomielitei şi că aceasta va putea finanţa 15% din totalul eforturilor dedicate eradicării acestei maladii contagioase şi infecţioase, care poate provoca moartea şi paralizii severe.

Printre cei prezenţi la conferinţă au figurat violonistul Itzhak Perlman, victimă a poliomielitei la vârsta de patru ani, un nepot al lui Roosevelt, precum şi descendenţi ai inventatorilor vaccinului împotriva poliomielitei, Jonas Salk şi Albert Sabin.

?Mai puţin de 1.000 de cazuri de poliomielită au fost raportate anul trecut. Boala rămâne endemică în patru ţări: Afganistan, India, Nigeria şi Pakistan, însă anul trecut, şi-au făcut apariţia cazuri şi în sud-vestul Africii, unde maladia dispăruse în 2000.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Cu puţin noroc", poliomielita va fi eradicată până în 2017 în Pakistan şi în Afganistan (Bill Gates) Bill Gates a declarat că poliomielita ar putea fi eradicată "cu puţin noroc" până în 2017, în Pakistan şi în Afganistan, ţări în care această boală infecţioasă şi contagioasă este încă prezentă, informează agenţia France Presse.
UPDATE/ OMS declară riscul de poliomielită 'urgenţă de sănătate publică' Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat luni 'stare de urgenţă de sănătate publică la nivel global' în urma răspândirii cazurilor de poliomielită în mai multe ţări, potrivit unui comunicat, relatează AFP.
OMS: Cazuri de poliomielită confirmate în Ucraina; risc scăzut de răspândire în România Două cazuri de poliomielită la copii de vârste mici au fost confirmate în Ucraina, în regiunea Transcarpatia, de la graniţa cu Uniunea Europeană, a anunţat miercuri guvernul ucrainean şi o asociaţie specializată în combaterea poliomielitei, potrivit AFP şi Reuters.
Lupta antipolio, victimă a focului încrucişat în Pakistan În pofida diferenţelor, 40 de milioane de copii din locuri atât de îndepărtate, precum Bangladesh, Ruanda, Haiti sau Filipine, au un lucru în comun: se nasc în locuri lipsite de asistenţă medicală. Este ceea ce consideră organizaţia Save the Children despre copiii care sunt lipsiţi de vaccinuri împotriva...
Poliomielită: Vaccinarea a peste 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite /UNICEF/ şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au anunţat luni că au început o campanie de vaccinare a 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu împotriva poliomielitei, după descoperirea a 17 cazuri în Siria, relatează AFP.
Ucraina, criticată sever pentru reacţia lentă şi inadecvată după confirmarea unor cazuri de poliomielită Kiev, 9 oct /Agerpres/- Agenţia americană pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi ONU au criticat vineri Ucraina pentru răspunsul lent şi inadecvat după confirmarea în luna august a două cazuri de poliomielită la copii, boală nemaiîntâlnită pe continentul european din anul 2010, transmite AFP.