Cele mai citite
 


Bacău: Cazuri grave în atenţia Colegiului Medicilor
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Bacău a făcut, marţi, o primă analiză a două cazuri medicale, intens mediatizate în luna ianuarie, înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă /SJU/.
Primul este al unei femeii din comuna Săuceşti care a decedat după ce a fost rănită în urma exploziei unei butelii. Aceasta ajunsese, la mijlocul lunii trecute, la SJU cu răni pe faţă şi pe mâini. După zece zile, starea pacientei s-a agravat, aceasta fiind transferată la Bucureşti, unde medicii nu au mai reuşit să o menţină în viaţă, se pare din cauza tratamentului greşit aplicat ori indiferenţei afişate de cadrele medicale din Bacău.

Al doilea caz este cel al tânărului care şi-a pierdut o mână în urma unui accident feroviar petrecut în zona Letea din municipiul Bacău. Pacientul nu a fost operat la SJU, ci a fost transferat tot la un spital din Bucureşti, unde a ajuns, de asemenea, prea târziu pentru a-i fi salvat braţul.

În ambele situaţii apare numele medicului Iulian Ghimiş, demis prin decizie administrativă în urmă cu două săptămâni din funcţia de şef al secţiei de chirurgie plastică de la SJU Bacău după ce conducerea acestei unităţi medicale aflase din presă că respectivul nu raportase situaţia unei alte tinere, incendiate de logodnicul său, a cărui şedere în spital alături de victimă o acceptase patru zile, contrar regulamentului intern al spitalului.

Medicul Ghimiş este însă acuzat de familia femeii rănite în explozia din Săuceşti că nu i-ar fi acordat îngrijirile corecte. În cazul bărbatului cu braţul tăiat de tren conducerea Colegiului Medicilor Bacău nu a primit încă nicio plângerea dar a decis discutarea respectivului caz.

'Dacă în privinţa victimei exploziei am declanşat o anchetă disciplinară pentru că avem o sesizare din partea concubinului fetei, în cazul tânărului rămas fără mână, nu am primit nicio plângere, aşa încât am discutat doar despre caz, dar nu ne autosesizăm pentru o anchetă în lipsa unei solicitări scrise', a declarat, pentru AGERPRES, medicul Elena Stîngă, preşedinte al Colegiului Medicilor Bacău.

Dacă în cazul femeii care a murit în urma rănilor provocate de explozie medicul Iulian Ghimiş este suspicionat de neglijenţă, în calitate de şef al secţiei, şi aplicare de tratament medical greşit, în cazul bărbatului accidentat de tren i s-a reproşat faptul că nu ar fi răspuns la telefon, deşi era de gardă la domiciliu.

'Noi am fost informaţi că dr. Ghimiş ar fi făcut schimb cu un alt medic, iar acesta s-a sfătuit cu un cadru universitar cu privire la pacientul accidentat. Decizia comună a acestora a fost că trebuie transferat la o clinică de specialitate. Dacă familia va depune la noi o sesizare care va aduce date suplimentare, vom începe şi în acest caz ancheta', a mai precizat şefa Colegiului Medicilor Bacău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Bacău:Directorul DSP acuză de "superficialitate" pe medicii din Moineşti care au refuzat internarea copilului decedat ulterior Medicul Marin Buştiuc, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău a declarat că apreciază drept "cel puţin rutină, superficialitate" comportamentul celor patru medici de la Spitalul municipal Moineşti care la finalul săptămânii trecute au refuzat internarea unui copil în vârstă...
Bacău: Spitalul Judeţean de Urgenţă nu are în prezent probleme cu dezinfectanţii Activitatea medicală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, nu este perturbată ca urmare a retragerii dezinfectanţilor distribuiţi de Hexi Pharma, întrucât "produsele firmei nu au intrat, cu excepţia unui săpun chirugical, în uzul activităţilor curente", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul...
Bacău: Un bărbat a ajuns la medic cu degerături suprainfectate la picioare Un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna băcăuană Negri a uimit cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce a ajuns în această unitate medicală având degerături cumplite la picioare, provocate de frigul de acum o lună şi jumătate.
Bacău: Medicii legişti spun că băiatul de patru ani căruia i s-a refuzat internarea a murit de meningită Medicii legişti băcăuani care au efectuat examenul anatomo-patologic al cadavrului băiatului în vârstă de patru ani, decedat la finele săptămânii trecute după ce i se refuzase de două ori internarea în Spitalul municipal din Moineşti, au comunicat, joi, că minorul suferea de meningită şi nu de otită...