Cele mai citite
 


Tulcea: Centru mobil de permanenţă medicală, în Delta Dunării
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică din Tulcea evaluează, în prezent, oportunitatea înfiinţării mai multor centre de permanenţă medicală în judeţ, pentru populaţia din Delta Dunării urmând să existe cel puţin un asemenea centru mobil.
Directorul ASP, Laura Militaru, a declarat marţi că, în perioada următoare, va apărea un ordin al ministrului Sănătăţii prin care autorităţile de resort din judeţe vor evalua oportunitatea creşterii numărului centrelor de permanenţă medicală, pentru facilitarea accesului populaţiei la serviciile medicale şi scăderea presiunii asupra unităţilor spitaliceşti.

'Pentru populaţia din Delta Dunării, trebuie să ne gândim foarte bine unde vom înfiinţa un centru fix, dar dacă nu vom putea va fi cu siguranţă unul mobil. Vrem categoric să înfiinţăm în fiecare oraş câte un centru de permanenţă pentru a scădea presiunea pe Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, componenta Unitatea de Primiri Urgenţe, care trebuie să primească doar cazurile grave', a precizat Laura Militaru.

Potrivit acesteia, în vederea înfiinţării centrelor de permanenţă medicală vor fi consultaţi primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, precum şi medicii, funcţionarea viitoarelor centre urmând să fie susţinută atât de primării, cât şi de Casa de Asigurări de Sănătate şi ASP.

În prezent, în judeţul Tulcea există un singur centru de permanenţă medicală, în localitatea Murighiol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Problema asistenţei medicale din Sulina a fost rezolvată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Sulina a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va începe să funcţioneze de luna viitoare, potrivit declaraţiei directoarei SJU, Neviser Zaharcu.
Tulcea: Sistemul de telemedicină din Delta Dunării a devenit funcţional Sistemul de telemedicină din judeţul Tulcea a început să funcţioneze, lunar circa 10 persoane din Delta Dunării primind consultaţii din partea specialiştilor din Tulcea, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui Desfiinţarea sistemului de asigurări publice de sănătate nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, noul ministru al Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi.
Tulcea: Mai multe centre medicale de permanenţă în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează să înfiinţeze în judeţ şase centre medicale de permanenţă, în condiţiile în care în prezent există doar unul, la Murighiol. "Am început discuţiile cu primarii şi medicii de familie pentru a stabili unde vor fi înfiinţate aceste centre medicale...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...