Cele mai citite
 


Iaşi: DSP anunţă că a primit fonduri pentru o parte dintre spitale
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Sănătăţii a alocat diferite sume de bani pentru o parte dintre spitalele din municipiul reşedinţă de judeţ.
Cepoi susţine că în urma vizitei de săptămâna trecută la Iaşi a ministrului Sănătăţii, Atilla Cseke, au fost alocaţi 45 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Institutului Regional de Oncologie şi 1,7 milioane de lei pentru achiziţionarea unui computer tomograf la Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria'.

Alţi 200.000 de lei vor fi folosiţi pentru reabilitarea clădirii Spitalului de Pediatrie şi, de asemenea, 700.000 de lei pentru reconsolidarea Spitalului de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu'.

'Vom începe, în cel mult două-trei săptămâni, procedurile de demarare a licitaţiei pentru achiziţionarea aparaturii necesare dotării Institutului Regional de Oncologie. Vom face un acord cadru pentru doi ani. Suma totală de care avem nevoie este de 26 milioane de euro. În prezent, cu suma alocată de Ministerul Sănătăţii avem 16 milioane de euro. Avem promisiuni că până la sfârşitul anului vom avea toată suma necesară', a declarat dr. Vasile Cepoi.

Conform acestuia, în cursul săptămânii viitoare se va şti care va fi numărului personalului medical ce îşi va desfăşura activitatea în noul spital construit în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe de mai bine de 16 ani.

Personalul care va lucra la noul Institut de Oncologie va fi supervizat de specialişti de la Institutul de Oncologie din Cluj. De asemenea, medicii vor efectua stagii de pregătire la Ljiubliana, dar şi în Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' are un computer tomograf Medicii de la Spitalul Regional de Urgenţă Pediatrică 'Sfânta Maria' din Iaşi vor putea diagnostica mult mai uşor copiii din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei, cu ajutorul unui computer tomograf care va fi dat în folosinţă la începutul anului 2012.
Alba: Fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal Sebeş Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, au semnat miercuri un contract prin care se alocă peste 1,2 milioane de lei prin transfer de la Ministerul Sănătăţii către Municipiul Sebeş în vederea achiziţionării unui computer...
Iaşi: Autorităţile locale caută locaţie pentru viitorul Spital Regional de Urgenţe Reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi s-au întâlnit luni pentru a discuta despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă viceprimarul Mihai Chirica.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Viitorul Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi construit în cartierul Moara de Vânt Viitorul Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi amplasat în cartierul Moara de Vânt, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Mihai Chirica.
Iaşi: Institutul 'Socola' va fi dotat cu un computer tomograf Ministerul Sănătăţii a aprobat solicitarea Institutului de Psihiatrie 'Socola' Iaşi privind alocarea de fondurilor în vederea achiziţionării unui computer tomograf, a anunţat, marţi, managerul instituţiei medicale Gabriel Oprişanu.