Cele mai citite
 


Olt: Medicul Tusciuc va fi reîncadrat la Spitalul Slatina
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul ortoped Mircea Tusciuc, cercetat penal şi de Colegiul Medicilor în cazul morţii unui copil de 9 ani ca urmare a unei fracturi la mână, va fi reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive a Tribunalului Olt care a anulat decizia spitalului de concediere a medicului.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că luni medicul Mircea Tusciuc s-a prezentat la spital având un document eliberat de Tribunalul Olt în care se arată că este anulată decizia prin care a fost concediat. 'Medicul Tusciuc a venit ieri la mine cu un certificat de la Tribunal pentru a fi reîncadrat. I-am explicat că trebuie să aducă toate documentele şi atunci se va face reîncadrarea. Noi nu putem să nu punem în aplicare o decizie a instanţei. Când la Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina va ajunge comunicarea sentinţei Tribunalului Olt, spitalul va face recurs la Curtea de Apel Craiova. Deocamdată nu a ajuns comunicarea respectivă. Chiar dacă facem recurs noi trebuie să reangajăm medicul cel puţin până când Curtea de Apel Craiova dă o decizie de finitivă şi irevocabilă. Dacă va da dreptate spitalului, medicul poate fi din nou concediat' a explicat managerul spitalului din Slatina.

Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt cercetaţi penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova dar şi profesional fiind în curs o anchetă a Colegiului Medicilor Olt.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Mircea Popescu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că în dosar au fost făcute audieri, au fost audiaţi şi părinţii copilului şi a fost dispusă o expertiză medico-legală privind cauzele morţii copilului, la Institutul Mina Minovici din Bucureşti. În acelaşi dosar, instrumentat de procurorii din Craiova, părinţii copilului mort, soţii Grigore din comuna Şerbăneşti, s-au constituit în parte civilă şi solicită daune morale şi materiale. Avocatul soţilor Grigore, Pavel Eftenie, a afirmat că părinţii copilului mort solicită daune morale de 100.000 lei şi daune materiale de 10.000 lei, dar dacă dosarul ajunge în instanţă soţii Grigore pot modifica sumele cerute drept daune medicilor. 'Este o constituire c a parte civilă provizorie, ei, părinţii copilului mort, pot să completeze atunci când se ajunge la instanţă sumele. Pot să ceară mai mult sau mai puţin' a menţionat avocatul.

Ancheta Colegiului Medicilor (CM) Olt în cazul decesului copilului de nouă ani din Şerbăneşti este aproape de finalizare şi potrivit preşedintelui CM Olt, medicul Costache Marinache, se aşteaptă opinii ale unor clinici de ortopedie din ţară. 'Aşteptăm răspuns de la mai multe clinici de specialitate din ţară pentru a avea şi alte opinii avizate şi a nu fi acuzaţi de subiectivism. Trebuie să aflăm şi cum au procedat alţi specialişti în cazuri similiare. Au fost audiate toate părţile şi după ce sosesc rapoartele de la clinici, adică în câteva săptămâni, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor va lua o decizie. Aceasta va putea fi contestată la Colegiul Medicilor din România de toate părţile implicate' a conchis Cstache Marinache.

Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă după ce, în luna mai a anului 2010, un copil de 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit după ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu o fractură la antebraţul stâng. Medicii care l-au tratat au fost Paul Iancu şi Mircea Tusciuc. După decesul pacientului minor, Colegiul Medicilor a deschis o anchetă, la fel şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina le-a desfăcut contractele de muncă medicilor care l-au tratat pe copil.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...
Olt: Doi medici din Slatina acuzaţi de ucidere din culpă, condamnaţi la închisoare Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, inculpaţi într-un dosar penal de ucidere din culpă, au fost condamnaţi la închisoare printr-o sentinţă a Judecătoriei Slatina pronunţată miercuri.
Olt: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, cunoscut în plan naţional din cauza scandalurilor provocate de moartea unor pacienţi, funcţionează cu un deficit de 50 de medici şi nu are niciun specialist în Ortopedie infantilă.
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Olt: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a suspendat din activitate doi medici cercetaţi disciplinar Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, marţi, suspendarea din activitate a medicilor Mircea Tusciuc şi Gheorghe Ciobanu, cercetaţi disciplinar în cazul unui copil în vârstă de patru ani căruia, după externarea din SJU Slatina, i-a paralizat braţul drept.