Cele mai citite
 


Prahova: Deficit de medici de 35% în sistemul sanitar prahovean
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul sanitar prahovean se confruntă cu un deficit de cel puţin 500 de medici, reprezentând un procent de 35% din necesar, a declarat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit acesteia, în judeţ ar fi nevoie de încă 230 de medici în ambulatoriu şi 200 de medici în organigramele spitalelor, în timp ce medicina de familie înregistrează un deficit de 70 de cadre.

De asemenea, pe parcursul anului 2010, peste 60 de medici au solicitat certificate profesionale curente pentru a putea profesa în străinătate.

În acest context, Schnelbach a precizat că o reală problemă o reprezintă şi numărul cadrelor medicale cu vârste peste 65 de ani care profesează în sistemul public, pentru că, atunci când acestea împlinesc vârsta de pensionare, unele dintre secţiile în care lucrează riscă să rămână neacoperite.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Prahova, în judeţ există aproximativ 50 de astfel de medici, cele mai afectate din cauza pensionării acestora fiind secţiile de terapie intensivă, radiologie şi laboratoarele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 3.000 de medici au cerut, în 2010, certificate pentru a pleca în străinătate Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Un număr de 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Judeţene ale Medicilor certificate profesionale curente (good standing) pentru a putea lucra în străinătate, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Gorj: Deficit de medici la două secţii ale Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu Niciunul dintre cei peste 130 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu şi-au manifestat dorinţa de a pleca să muncească în străinătate, a declarat miercuri, directorul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă.
Galaţi: 40 de doctori au plecat în străinătate numai în ultimii trei ani Aproximativ 40 de medici au părăsit sistemul sanitar gălăţean în ultimii trei ani pentru oferte în străinătate, marea majoritate fiind tineri specialişti.
Olt: Deficit de medici la Spitalul Corabia; medicilor li se oferă cazare şi decontarea transportului Spitalul din oraşul Corabia se confruntă de mai mulţi ani cu un deficit de medici, deşi posturile au fost scoase la concurs an de an şi medicii ar urma să aibă asigurată cazarea în apartamente din localitate ori să li se deconteze costurile cu naveta din localitatea de domiciliu, a declarat joi, pentru...
O ambulanţă pentru terapie intensivă, primită anul trecut de autorităţile prahovene, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare O ambulanţă de tip C1, folosită pentru terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul unei vizite de lucru a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Alba: Deficit de medici ATI, în toate spitalele din judeţ Toate spitalele din Alba se confruntă cu o specialitate deficitară în rândul medicilor, respectiv cea de Anestezie Terapie Intensivă, urmată de cea de Neonatologie şi de Medicină de urgenţă.