Cele mai citite
 


Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Managerul general al spitalului, dr. Bogdan Jansen, a declarat, marţi, pentru AGERPRES că acest proiect este unul nou, care trebuie analizat şi văzut dacă reprezintă o soluţie reală pentru relocarea secţiilor spitalului. Potrivit acestuia, este vorba doar de o parte a spitalului, şi anume partea mai nouă, care reprezintă doar o treime, restul fiind revendicat de comunitatea evreiască, care are contract de închiriere cu spitalul până în 2015.

Dr. Bogdan Jansen a precizat că există, deocamdată, o dezbatere publică, la care vor veni şi reprezentanţii spitalului cu propuneri, dar şi-a exprimat rezerva în legătură cu perioada foarte scurtă, respectiv 1 aprilie, până la care trebuie să se finalizeze proiectul.

Personalul medical va avea posibilitatea să opteze pentru a lucra în alte unităţi sau să rămână la viitorul centru de bătrâni, după cum declara, marţi, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Spitalul Caritas este cel mai mare din sectorul 3, având mai multe specialităţi - obstetrică-ginecologie, clinică universitară, secţii nou-născuţi, chirurgie, interne, cardiologie. Anual, în acest spital sunt internaţi 20.000 de pacienţi, se nasc 2.500 de bebeluşi, fiind maternitatea cea mai importantă.

În opinia dr. Bogdan Jansen, este greu ca în două luni, o astfel de unitate să poată fi reprofilată, pe termen mediu se pot găsi însă soluţii. Managerul spitalului a precizat că terenul de sub clădirea care urmează să fie transformată în cămin de bătrâni nu este al statului.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că 182 de unităţi sanitare vor fi comasate şi reprofilate. În ceea ce priveşte reprofilarea unităţilor sanitare, Ministerul Sănătăţii şi cel al Muncii vor desfăşura, în perioada 1 aprilie 2011 - 31 decembrie 2013, programul de interes naţional 'Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice'.

Prin aceste măsuri vor fi reprofilate în cămine de bătrâni următoarele spitale: Spitalul orăşenesc din Ocna Mureş, Spitalul orăşenesc Zlatna, Centrul de Sănătate Baia de Arieş, Spitalul orăşenesc Sântana, Spitalul comunal Gurahonţ, Centrul de Sănătate Chişinău Criş - din judeţul Arad, din Bacău - Spitalul orăşenesc 'Ioan Lascăr' Comăneşti, în Bistriţa Năsăud - Centrul de sănătate Teaca, în judeţul Braşov - Spitalul Municipal Săcele, Spitalul Municipal Codlea şi Spitalul de Boli Cronice Victoria, în Călăraşi - Spitalul orăşenesc Budeşti, în Cluj - Centrul de Sănătate Mociu, în Constanţa - Spitalul orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa, în Ilfov - Spitalul orăşenesc ''Maria Burghele'' din Buftea şi Spitalul comunal Periş, în judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Olt, Sălaj, Suceava - câte o unitate, în judeţele Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Tulcea, Sibiu, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Bihor, Botoşani - două unităţi, în Prahova - patru unităţi, în judeţele Teleorman, Argeş, Buzău, Caraş Severin şi Timiş - câte trei unităţi.

Pentru comasare au fost propuse 111 unităţi. În Bucureşti, s-a propus comasarea Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. dr. D. Hociotă' cu Spitalul Universitar de Urgenţă, a Institutului de Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice ''Prof. N. Paulescu'' cu Institutul Naţional de Endocrinologie ''C.I. Parhon'', a Institutului Fundeni, care revine la vechea structură, a Institutului de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'' cu Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'', a Institutului Naţional de Medicină Complementară ''Prof. Florin Brătilă'' cu Institutul Naţional de Recuperare, Medicină fizică şi Balenoclimatologie, a Spitalului de Pneumoftiziologie ''Sf. Ştefan'' cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Victor Babeş'' la care se va mai adăuga şi Spitalul clinic de dermato-venerologie 'Scarlat Longhin', iar Spitalul de Psihiatrie Titan se va comasa cu Spitalul Clinic de Psihiatrie ''Alexandru Obregia''.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Victor Babeş', dr.Emanoil Ceauşu, a declarat pentru AGERPRES că încearcă să găsească soluţii pentru comasarea Spitalului de dermatologie 'Scarlat Longhin'' cu cel de TBC ''Sf. Ştefan''.

'În cazul dermatologiei, multe afecţiuni se pot trata ambulatoriu', a spus dr.Emanoil Ceauşu.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că prin aceste măsuri se va reduce cu 563 numărul funcţiilor de conducere, făcându-se o economie de 20 milioane de lei noi pe an, iar numărul paturilor se va reduce cu 4.804, prin reorganizarea la nivelul întregii ţări. Cseke Attila a subliniat că toate măsurile sunt luate în favoarea pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ANOFM: Peste 12.000 de locuri de muncă vacante în perioada 10 - 16 mai Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 10 - 16 mai 2012, un număr de 12.490 de locuri de muncă vacante, cu peste 1.900 mai multe comparativ cu săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.700 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 24 februarie - 1 martie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.767 locuri de muncă vacante pentru perioada 24 februarie - 1 martie, cu 148 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.