Cele mai citite
 


Vâlcea: Edilii din Băleşti şi Brezoi se opun transformării spitalelor din subordine în cămine de bătrâni
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarii din Brezoi şi din Bălceşti au declarat că se opun transformării unităţilor sanitare din subordine în cămine de bătrâni.
'Evident că 80% din populaţia României se tratează în aceste spitale din România, cei care vor desfiinţarea lor se tratează la Viena. Mă tem că din acest motiv nu pot să vadă utilitatea spitalelor în judeţe. Este absurd să soliciţi transformarea unui spital care deserveşte peste 50 000 de oameni care trăiesc pe Valea Oltului şi a Lotrului într-un centru pentru bătrâni. Deja am strânse 5000 de semnături pentru a stopa desfiinţarea spitalului din Brezoi', a declarat, pentru AGERPRES, Robert Schell edilul din Brezoi.

La fel de vehement în opinii a fost şi primarul oraşului Bălceşti, unde se găseşte cel de-al doilea spital propus pentru transformare.

'Spitalul care deserveşte 55 000 de oameni este propus desfiinţării. În mandatul meu nu se va întâmpla acest lucru. Pleacă medici şi asistenţi medicali în străinătate şi noi desfiinţăm spitale. Asta e politica actualului cabinet, dar campania pe care am demarat-o azi de a strânge 10 000 de semnături pentru a opri desfiinţarea spitalului va opri această politică', a declarat Ion Curelaru, edilul din Bălceşti.

Aceste opinii sunt sprijinite şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea.

'Ar încălca legea 95/2006 şi Ordonanţa 48. La articolul 174, alin. 3 spitalele din subordinea administraţiilor publice locale nu pot fi desfiinţate fără semnătura Consiliului Judeţean, indiferent cine şi ce propune. Eu am înaintat un memoriu Minsiterului în acest sens şi am venit cu argumentele atât ale primariilor din cele două oraşe cât şi a primarilor din localităţile limitrofe deservite de cele două unităţi sanitare. Nu se poate să deplasezi bolnavii la peste 50 de km distanţă', a precizat Ion Câlea.

În ceea ce priveşte comasarea Spitalului de Obsetrică-Ginecolgie şi a celui de Pneumoftiziologie părerile sunt împărţite.

'Sunt de acord după o analiză judicioasă ca Maternitatea să devină secţie a Spitalului Judeţean însă TBC-ul (Pneumoftiziologie) trebuie să rămână ca unitate distinctă autonomă', a declarat Ion Câlea.

Contactat telefonic de AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş, a declarat că lista propusă de Ministerul Sănătăţii are destule argumente pentru a susţine reprofilarea sau comasarea unor spitale.

'Dacă mă întrebaţi ca om pot spune că mi-aş dori să rămână aşa cum sunt. Dar ca medic şi judecând faptul că cele două spitale din Brezoi şi Bălceşti sunt unităţi mici cu 55 şi respectiv 60 de paturi, nu au o linie de gardă, nu cred că pot să funcţioneze ca până acum. Da, pot să rămână cu o secţie ambulatorie şi restul să devină centre pentru vârstnici. Nu se pierd locuri de muncă şi ar avea şi un personal medical suficient pentru zonă. În ceea ce priveşte Pneumo şi Maternitatea, acestea nu pot rămâne ca spitale autonome ci ca secţii în cadrul unui spital judeţean.', a precizat directorul DSP.

Pe lista propusă pentru dezbatere marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, jueţul Vâlcea figurează cu 2 spitale propuse reprofilării în cămine de bătrâni - spitalul orăşenesc din Brezoi şi cel din Bălceşti - şi 2 spitale propuse a fi comasate - Spitalulul de Obstetrică -Ginecologie şi spitalul Pneumo-Ftiziologie - ambele urmând să devină secţii ale Spitalului Judeţean Vâlcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Dorin Cioabă, candidat ACDR la şefia CJ Sibiu: Sunt prea puţine investiţii şi locuri de muncă în judeţ(interviu) Prinţul romilor, preşedinte al Tribunalului acestora, Dorin Cioabă, candidat din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi pentru posturile de consilier judeţean şi local, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că acesta este doar primul...
Gabriela Firea: Sănătatea nu are culoare politică, nu are o reprezentare a categoriilor sociale Sănătatea nu are culoare politică, nu are o reprezentare a regiunilor, nu are o reprezentare a categoriilor sociale, a declarat miercuri Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Generală a Capitalei, care şi-a prezentat, într-o dezbatere, programul de soluţii legislative şi administrative...
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...