Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
La sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean a preluat în administrare Spitalul Judeţean Târgovişte şi alte cinci unităţi medicale din Dâmboviţa, pe care le-a transformat în secţii ale acestuia.

Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte au devenit secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte.

Autorităţile judeţene susţin că unificarea tuturor spitalelor sub tutela Spitalului Judeţean, având o singură conducere şi un singur Consiliu de Administraţie, duce la reducerea costurilor cu personalul, a costurilor cu bunuri şi servicii, la salarizarea corespunzătoare şi unitară a personalului, dar şi la modernizarea secţiilor.

''Am demarat procesul de reorganizare a spitalelor, intenţionând să transformăm una dintre clădirile din Târgovişte în creşă. Avem un proiect de 20 de milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului Judeţean, proiect cu finanţare europeană. Se va achiziţiona aparatură medicală, RMN şi tomograf, printre altele, se va face reabilitarea clădirilor din Spitalul Judeţean, cinci săli de operaţie vor fi dotate la standarde europene'', a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.

În afară de fondurile europene, CJ va investi circa 2 milioane de euro în Spitalul Judeţean Târgovişte, pentru reabilitarea clădirilor, achiziţia de aparatură medicală, dotarea cu frigidere a tuturor saloanelor şi înlocuirea paturilor şi mobilierului vechi de spital', a adăugat Popescu.

Preşedintele CJ Dâmboviţa susţine că în cadrul procesului de reorganizare nu vor fi daţi afară medici, ci, din contră, vor fi făcute angajări.

''Spitalul Judeţean intră într-un proces de restructurare prin care nu vom da afară medici, asistenţi, însă este anormal ca 48% din personalul angajat la Spitalul Judeţean să fie nemedical - fochişti, centraliste, muncitori necalificaţi. Spitalul Judeţean Târgovişte are aproape 2.000 de angajaţi'', a precizat Florin Popescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Târgovişte, 4 nov /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii...
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii medicale şi a curţii spitalului...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Dâmboviţa: Medici de la Spitalul AKH din Viena vor opera la Târgovişte Târgovişte, 8 feb /Agerpres/ - Medici de la Spitalul AKH din Viena vor efectua operaţii la Spitalul Judeţean Târgovişte, după ce unitatea medicală dâmboviţeană va fi modernizată şi cinci săli de operaţii vor fi dotate la standarde europene cinci săli de operaţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, ...