Cele mai citite
 


Proiecte finanţate din fonduri europene pentru sănătatea românească
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei proiecte cofinanţate din fonduri europene au fost lansate, marţi, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale 'Victor Babeş'.
Două dintre aceste proiecte sunt coordonate de Institutul Naţional 'Victor Babeş' în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi, Institutul Oncologic 'Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca, Universitara de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara şi Universitatea din Torino, Italia.

Cel de-al treilea este al Societăţii de Imunologie din România în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, Institutul Naţional 'Victor Babeş' şi Universitatea din Goeteborg.

În cadrul acestor proiecte foarte importante pentru medicina românească vor fi specializate câteva sute de persoane din diverse zone ale medicinei, sumele alocate pentru fiecare cursant în decurs de trei ani ajungând până la 23.000 de euro.

Directorul adjunct al Institutul Naţional 'Victor Babeş', dr. Mihai Hinescu, a declarat că 'cele trei proiecte care au intrat deja în derulare au trei aspecte esenţiale. În primul rând se crează un cadru organizatoric pentru formarea profesională în domeniul unor metodologii de vârf - zonă neacoperită de nicio o altă formă de învăţământ. Pe de altă parte se crează premisele de transfer rapid a unor cunoştinţe şi date dinspre cercetare spre practica medicală. Şi nu în ultimul rând, sprijinul oferit cursanţilor pentru implementarea sistemelor de management al calităţii va permite interconectarea între structuri cu acelaşi profil, unităţii similare ca profil, dar din zone diferite', a mai spus dr. Mihai Hinescu.

Importanţa acestor proiecte a fost evidenţiată şi de conf. dr. Dorel Lucian Radu, preşedintele Societăţii de Imunologie din România, care a subliniat 'că proiectele cofinanţate din Fondul Social European prin programul operaţional sectorial în dezvoltarea resurselor umane din 2007-2013, investesc în capitalul uman şi aduc o contribuţie reală la realizarea obiectivelor de restructurare şi îmbunătăţire a sistemelor de educaţie şi formarea profesională'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Iaşi: Formare profesională în domeniul expertizei psihiatrice medico-legale Iaşi, 22 ian /Agerpres/ - Primii 200 experţi în cercetare avansată şi expertiză psihiatrică medico-legală din România?vor fi formaţi în următorii trei ani, la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă,.
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Fonduri europene pentru domeniul transplantului de organe Proiectul 'Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe' - SPER, cofinanţat din fondul social european prin Programul operaţional sectorial dezvoltarea resuselor umane 2007-2013, are ca scop deschiderea unor noi perspective vizând îmbunătăţirea cunoştinţelor...
Fonduri europene pentru prevenirea malpraxisului Un număr de 1.600 de medici de familie din toată ţară vor beneficia gratuit de cursuri pe teme de legislaţie medicală şi prevenire a riscului şi acuzaţiilor de malpraxis.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T Popa Iaşi Profesorul universitar doctor Alessandro Frigiola este, din 1990, chirurg sef la una dintre institutiile de elită ale medicinii europene, Clinica San Donato din Milano, Italia.