Cele mai citite
 


Riscul obezităţii, mai mare la cuplurile care trăiesc împreună
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie
 

Washington, 17 iunie /Agerpres/ - Cuplurile care se căsătoresc sau trăiesc împreună sunt expuse unui risc dublu de a deveni obeze faţă de cele care trăiesc separat, conform unui nou studiu, preluat de Daily Telegraph.

Potrivit autorilor studiului, cercetători din cadrul Universităţii din North Carolina, riscul obezităţii se află în continuă creştere în perioada cât partenerii au locuinţă comună.

Cercetătorii au pus această concluzie pe seama faptului că mesele încep să fie luate împreună şi mai des decât înainte, porţiile fiind mai mari decât cele pregătite pe cont propriu.

În acelaşi timp, aceste cupluri ajung să prefere să se uite la televizor împreună, renunţând la sala de fitness sau la practicarea sporturilor. AGERPRES/(Daniel Duncă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...
Obezitatea la copii Desi este un subiect frecvent abordat, studiile efectuate arata ca frecventa acestei afectiuni este in crestere. Acest fapt nici nu mai mira pe nimeni, intrucat este binecunoscut ca e mai placut sa mananci peste masura si mai putin agreabil sa faci sport.
Alimentaţia - importantă în menţinerea greutăţii Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Obezitatea tinde să devină o epidemie mondială, după cum susţin specialiştii. Potrivit OMS, în prezent, în lume sunt 1,6 miliarde de oameni care sunt supraponderali şi cel puţin 400 de milioane obezi.
Obezitatea, factor de risc in cancerul de prostata O serie de noi studii sustin ca barbatii care sufera de obezitate intampina un risc de doua ori mai mare de deces in cazul in care sunt diagnosticati cu cancer de prostata decat barbatii cu o greutate in limitele normale.
Obezitatea scade sansele femeilor de a procrea Obezitatea scade sansele femeilor de a ramane insarcinate, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii olandezi, citat de YahooNews.
Obezitate: O simplă injecţie, experimentală, îi face pe şoareci să slăbească /Nature Chemical Biology/ Paris, 14 iul /Agerpres/ - Cercetătorii americani au reuşit, printr-o simplă injectare a unui hormon de sinteză, să provoace la şoareci scăderea cu un sfert a greutăţii lor corporale şi reducerea masei lor de grăsime cu 42 %, potrivit revistei de specialitate Nature Chemical...