Cele mai citite
 


Bihor: Secţia de radioterapie a viitorului Centru Oncologic, contractată
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' din Oradea va semna miercuri contractul privind realizarea Secţiei de radioterapie a Centrului Oncologic şi achiziţionarea acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, a anunţat marţi Primăria Oradea.
Potrivit comunicatului remis, procedura de licitaţie privind realizarea acestei secţii a fost demarată în anul 2010 iar lucrarea a fost atribuită firmei Rombiomedica, reprezentanta din România a firmei Elekta. Licitaţia a fost însă contestată, fapt care a dus la suspendarea procedurii de atribuire a lucrării firmei câştigătoare.

Ca urmare a deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, contestaţia a fost respinsă pe motiv de nefondare iar procedura de atribuire a fost reluată, urmând ca miercuri să se semneze contractul cu firma Rombiomedica.

'Prin realizarea acestui centru oncologic încercăm să creăm condiţii mai bune pentru bolnavii de cancer, care trebuie să beneficieze de un tratament adecvat într-un centru dotat cu toate utilităţile. Mulţumim Ministerului Sănătăţii pentru sprijinul oferit în acest demers, prin alocarea de fonduri atât în 2010, cât şi 2011', a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, citat în comunicat.

Pentru Centrul Oncologic din Oradea, Ministerul Sănătăţii a alocat fonduri de 3,8 milioane de lei, urmând ca în anul în curs să se investească, potrivit ministrului Cseke Attila, 11 milioane de lei în scopul achiziţionării unui accelerator liniar de particule şi 1,5 milioane de lei pentru realizarea clădirii noi a Centrului Oncologic.

'Am speranţa că acest sprijin acordat de Ministerul Sănătăţii împreună cu fonduri obţinute de la Consiliul Local Oradea vor facilita realizarea unui centru modern, unde pacienţii vor fi trataţi în condiţii care corespund standardelor europene', a afirmat, recent, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru oncologic din Oradea, inaugurat de ministrul Raed Arafat Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, va participa duminică la inaugurarea Centrului oncologic din Oradea, alături de cei doi foşti predecesori bihoreni, Cseke Attila şi Ritli Ladislau.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul integrat pentru tratament oncologic de la Oradea Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a inaugurat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), Centrul integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal 'Gavril Curteanu', cel mai modern centru dintre toate cele existente în sistemul sanitar public din România, precum şi Secţia de gastr...
Bihor: Firmele orădene fac donaţii Centrului oncologic Firmele orădene continuă să facă donaţii Centrului Oncologic din Spitalul Clinic Municipal Oradea, inaugurat în decembrie 2012, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii şi ale Consiliului Local.
Ministrul Raed Arafat: 53 de spitale din ţară, identificate pentru modernizare prioritară Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), că au fost identificate cele 53 de spitale din ţară care vor beneficia, în viitorul apropiat, de atenţia concentrată a Ministerului Sănătăţii pentru a le aduce la standarde moderne din toate punctele de vedere.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.