Cele mai citite
 


Vaslui: Două spitale din judeţ se vor desfiinţa
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au fost înştiinţate marţi de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, că două spitale din judeţ vor fi transformate în azile de bătrâni.
Este vorba despre spitalul de boli cronice Tutova şi spitalul din Negreşti.

'Este absurd ceea ce doreşte să facă Ministerul Sănătăţii. Nu e un rău făcut doar pentru oraş, ci pentru întreaga zonă. Sper ca factorii centrali să aibă destulă înţelepciune şi să revină asupra deciziei, astfel încât să nu ţină cont de ce au stabilit la primul condei', a declarat, marţi, pentru AGERPRES primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.

Clădirea spitalului din Negreşti a fost dată în folosinţă în urmă cu doi ani, iar la această unitate sanitară sunt arondaţi peste 50.000 de oameni din oraşul Negreşti şi 10 comune din zonă.

'Am trimis numeroase memorii justificative şi sper să se ţină cont de ele. Nu se poate face aşa ceva', a spus Claudiu Ionescu, managerul spitalului din Negreşti, care are în subordine 128 de angajaţi, dintre aceştia peste 20 fiind medici specialişti şi rezidenţi.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui susţin că nu sunt de acord cu propunerile Ministerului Sănătăţii.

'La Negreşti, prefer să rămână spital, cu riscul de a-l prelua la Consiliul Judeţean. Cum să transformăm un spital în azil, când la 20 de kilometri distanţă, la Băceşti, am dublat capacitatea unui astfel de centru. Nu este corectă măsura. Spitalul este unul nou, conform cerinţelor europene şi trebuie să aibă acelaşi statut. Am trimis documente justificative la Bucureşti, pentru a cere păstrarea tuturor unităţilor spitaliceşti din judeţ. Şi în cel de la Tutova au fost investiţi bani pentru a fi adus la normele medicale, iar acum vrem să-l reprofilăm. Nu e în regulă! Nenorocim nişte oameni, care vor fi obligaţi să vină să se trateze de la zeci de kilometri depărtare', a declarat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

De asemenea, spitalul de copii din municipiul Bârlad va fi comasat cu spitalul de urgenţă din localitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: MS va împuternici o persoană să ocupe temporar funcţia de manager la Spitalul de Urgenţă Prefectura Vaslui a anunţat marţi că la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va fi împuternicită de către ministrul sănătăţii Attila Cseke o persoană care să ocupe provizoriu funcţia de manager al instituţiei sanitare.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Vaslui: Peste 500 de oameni protestează în oraşul Negreşti împotriva închiderii spitalului Aproximativ 500 de salariaţi şi pacienţi ai Spitalului Negreşti din judeţul Vaslui participă miercuri la acţiunea de protest împotriva propunerii Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţii sanitare la sfârşitul lunii martie.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...