Cele mai citite
 


Argeş: Spitalul de Boli Cronice Mozăceni va fi transformat în centru de asistenţă socială
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Boli Cronice Mozăceni este prima unitate sanitară cu paturi din judeţul Argeş care a fost desfiinţată din punct de vedere juridic şi va fi transformată în centru de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice.
Aceasta a fost singura propunere de reorganizare a unei unităţi medicale pe care autorităţile judeţene au înaintat-o până în prezent Ministerului Sănătăţii (MS), potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Conform datelor DSP Argeş, Spitalul de Boli Cronice din comuna Mozăceni funcţiona ca unitate sanitară cu personalitate juridică, având o?secţie de medicină internă bolnavi cronic cu 15 paturi şi ca obiect de activitate, furnizarea de servicii medicale în asistenţă medicală spitalicească.

În urma controalelor şi evaluărilor făcute în cursul anului trecut, reprezentanţii MS au cerut reorganizarea ca centru de asistenţă socială şi în cazul spitalului din comuna Rucăr, însă propunerea nu a fost însuşită până în prezent de Consiliul Judeţean Argeş, care are în administrare unitatea medicală.

Ministrul Attila Cseke a anunţat marţi că lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de hotărâre de guvern privind dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice, care cuprinde şi lista unităţilor sanitare ce se vor reprofila, vor fi postate pe Internet, la adresa www.ms.ro.

Ministrul a menţionat că există deja 10 unităţi sanitare - cinci în judeţul Dâmboviţa, două la Oradea, două la Bucureşti şi una în judeţul Argeş - care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărâri de guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a început procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc Ministerul Sănătăţii va posta pe pagina de internet, la adresa www.ms.ro, lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de hotărâre de Guvern privind dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice, care cuprinde şi lista unităţilor sanitare ce se vor reprofila, a anunţat...
Argeş: CJ ia în calcul înfiinţarea unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale închise Consiliul Judeţean (CJ) Argeş va analiza posibilitatea înfiinţării unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale a căror închidere a fost decisă de Guvern, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată în următoarele zile.
Argeş: Doar două spitale propuse pentru transformarea în centre medico-sociale Piteşti, 14 feb /Agerpres/ - Doar două spitale din Argeş, cele din comunele Mozăceni şi Rucăr, vor fi propuse pentru transformarea în centre medico-sociale, a anunţat luni prefectul Gheorghe Davidescu, după o întâlnire cu managerii unităţilor sanitare din judeţ.
Proiecte de reorganizare a sistemului spitalicesc, supuse dezbaterii publice Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Patru proiecte de hotărâri de Guvern care vizează desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare se află în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, începând de vineri, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Argeş: Spitalul din Rucăr va fi redeschis ca unitate de asistenţă medico-socială Spitalul din comuna Rucăr, desfiinţat de Guvern în anul 2011, va fi redeschis în cel mult două luni sub titulatura de unitate de asistenţă medico-socială, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Florin Tecău.