Cele mai citite
 


Petru Movilă: Reorganizarea spitalelor trebuie să-i mulţumească pe toţi
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reorganizarea unităţilor medicale spitaliceşti trebuie să se facă astfel încât să mulţumească atât pacienţii, cât şi angajaţii sistemului de sănătate ieşean, a declarat, marţi, deputatul Petru Movilă, prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES.
Deputatul PDL, membru al Comisiei de Sănătate afirmă, în documentul remis presei, că propunerile Ministerului Sănătăţii privind comasarea unor spitale din Iaşi, afişate pe site-ul instituţiei guvernamentale sunt în fază de intenţie.

'La momentul actual nu există nicio hotărâre privind reorganizarea, comasarea, desfiinţarea vreunui spital, în afară de ce s-a discutat la Iaşi, când a fost ministrul Sănătăţii şi anume comasarea Spitalului de Urgenţe cu Spitalul 'Sf. Spiridon'', se precizează în comunicatul de presă.

Movilă nu exclude însă posibilitatea trecerii Institutului de Gastroenterologie tot sub administrarea spitalului 'Sf. Spiridon'. El susţine că agreează o 'dimensionare corectă' a sistemului de sănătate ieşean, dar nu şi trecerea în extrema în care se desfiinţează 14 spitale şi rămân doar 2-3.

'În momentul aplicării Legii descentralizării în sănătate am susţinut ca spitalul de copii şi spitalul de Neurochirurgie să rămână sub coordonarea Ministerului Sănătăţii deoarece, la cele două unităţi medicale ieşene, adresabilitatea pacienţilor din alte judeţe ale Moldovei este mai mare de 30%. Despre celelalte spitale aflate în administrarea Consiliului Judeţean, precum maternitatea Cuza-Vodă, spitalul Elena Doamna, spitalul de copii Sf. Maria, spitalul de Neurochirurgie, spitalul clinic de Pneumoftiziologie, spitalul de Boli Infecţioase, pot spune că nu se face nimic în ce le priveşte fără o hotărâre a Consiliului Judeţean. Iar eu nu ştiu să se fi luat măcar în discuţie vreo astfel de hotărâre, de comasare', a menţionat deputatul PDL.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă atrage atenţia asupra problemelor de la Spitalul Socola Deputatul PDL Petru Movilă a transmis către primul ministru, ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS un memoriu în care a evidenţiat problemele grave cu care se confruntă Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola, precum şi soluţiile legale în vederea rezolvării acestei situaţii critice.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă îi cere demisia ministrului Sănătăţii Deputatul PDL Petru Movilă îşi exprimă dezaprobarea faţă de declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi îi cere demisia după ce acesta ar fi declarat că în sistemul sanitar lucrează o armată de oameni care ''taie frunză la câini şi cer şpagă''.