Cele mai citite
 


Timiş: Handicapaţii cu mâini amputate, chemaţi la comisia de evaluare pentru verificări
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe persoane cu handicap major şi incurabil din Timişoara s-au trezit cu schimbarea încadrării gradului de dizabilitate, cu tăierea dreptului de a avea un însoţitor şi, în consecinţă, cu ajutoare mult mai mici. Problema a intrat în vizorul consilierilor judeţeni.
'Nu este normal să mai chemi în faţa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap (din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Timiş, n.r.) persoane care au membrele amputate, pentru că nu le mai cresc la loc. La fel cum nu este normal să tai dreptul la însoţitor în astfel de cazuri sau să schimbi gradul de handicap', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Adrian Negoiţă, consilier judeţean PSD.

Întrucât pe masa aleşilor judeţeni au ajuns mai multe astfel de reclamaţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, a anunţat că a schimbat Comisia de evaluare.

'Era cel mai normal lucru pe care-l puteam face: să schimb Comisia şi am schimbat-o', a spus Ostaficiuc.

În opinia lui Negoiţă, membrii acestei Comisii trebuie să fie mult mai atenţi, deoarece au existat şi situaţii opuse, în care au fost declaraţi handicapaţi oameni care aveau permis de conducere sau care mergeau cu bicicleta prin sat.

'Este inadmisibil ca unui diabetic căruia i s-au amputat ambele picioare şi care este paralizat să-i tai dreptul la însoţitor şi, astfel, să primească cu 50 de lei mai puţin la pensia lunară - aşa cum avem un caz - sau să semnezi dosarul prin care declari handicapată o persoană aptă de muncă - aşa cum a fost cazul într-un sat în care jumătate dintre locuitori erau declaraţi orbi', a spus Negoiţă.

Întrucât Comisia de evaluare a fost schimbată, toate persoanele cu handicap, a căror încadrare a fost modificată de precedenta comisie, trebuie să se deplaseze, din nou, pentru revenirea la situaţia normală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Căminul de bătrâni din Ciacova, dotat de armata germană Căminul de bătrâni din oraşul timişean Ciacova a primit, luni, aparatură medicală, mobilier şi dotări pentru bucătărie din partea Bundeswehr-ului (armata germană).
Timiş: Screening neonatal în maternităţi, pentru depistarea a 55 de boli congenitale Nou-născuţii care se vor naşte în maternităţile din Timişoara, începând din luna august, vor beneficia de un screening gratuit pentru descoperirea unor eventuale boli congenitale ce i-ar putea transforma, ulterior, în persoane cu handicap, dacă nu sunt trataţi corespunzător încă din primele zile de la...
Brăila: Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este suspendată Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila este suspendată pentru a doua oară în ultimele patru luni, deoarece Comisia nu are preşedinte, iar peste 450 de persoane adulte cu handicap Brăila riscă să nu îşi primească indemnizaţiile luna viitoare, a declarat directorul...
Donaţii din partea Armatei Germaniei pentru căminul de bătrâni din Ciacova (Timiş) Căminul de bătrâni din oraşelul Ciacova (judeţul Timiş, nord-vest de Bucureşti) a primit, luni, aparatură medicală, mobilier şi dotări pentru bucătărie din partea Bundeswehr-ului (armata germană).
Deputatul PSD Vlad Cosma propune simplificarea legislaţiei pentru persoanele cu handicap Deputatul PSD Vlad Cosma a depus marţi în Parlament o propunere legislativă pentru simplificarea evaluărilor persoanelor cu handicap, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să se deplaseze la direcţiile de asistenţă socială iar evaluarea lor periodică să se facă doar pe baza rapoartelor întocmite...
Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului...