Cele mai citite
 


Vrancea: Doar trei spitale vor mai funcţiona în judeţ
miercuri, 2 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar trei spitale vor mai funcţiona în judeţul Vrancea, conform Ministerului Sănătăţii.
Astfel, Spitalul Vidra şi Spitalul Dumbrăveni au fost comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon', aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar Spitalul Mărăşeşti şi Spitalul Odobeşti, aflat în administrarea autorităţilor locale, au fost propuse pentru transformare în cămine de bătrâni.

În Vrancea, pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă vor mai funcţiona Spitalul municipal Adjud şi Spitalul Orăşenesc Panciu.

În ceea ce priveşte activitatea de asistenţă medicală din Panciu, Primăria oraşului a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă că 'îşi propune să transforme Spitalul într-unul zonal'.

'În acest moment ştim exact care sunt proiectele de viitor ale Ministerului Sănătăţii şi, prin urmare, ştim exact ce este de făcut', explică primarul Ion Petre.

Primarul doreşte să modernizeze Spitalul Orăşenesc Panciu, astfel încât acesta să se afle pe harta unităţilor care sunt capabile să asigure servicii medicale de calitate. În acest sens, Primăria Panciu a depus la Administraţia Fondului de Mediu un proiect prin care se intenţionează asigurarea energiei termice şi a apei calde a spitalului din surse alternative - geotermale sau solare. De asemenea, Primăria Panciu a depus la Ministerul Administraţiei şi Internelor un proiect prin care se doreşte reabilitarea termică a unităţii.

'Dacă vom obţine finanţarea necesară, vom reabilita la un nivel excelent acest spital. Am spus-o şi o repet - am ambiţia să fac din Panciu oraşul nr. 1 din Vrancea', a concluzionat primarul Ion Petre.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Filiala judeţeană PNL protestează faţă de comasările din Sănătate Filiala Vrancea a Partidului Naţional Liberal apreciază ca aberant proiectul Ministerului Sănătăţii în legătură cu comasarea în Vrancea a Spitalelor Vidra şi Dumbrăveni, care vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean şi transformarea în cămine de bătrâni a unităţilor spitaliceşti din Odobeşti şi Mărăşeşti...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Membri ai Ligii studenţilor social-democraţi protestează în faţa Ministerului Sănătăţii Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 50 de membri ai Ligii Studenţilor social-democraţi şi ai Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Vrancea protestează în faţa Ministerului Sănătăţii, principala nemulţumire fiind legată de "desfiinţarea şi comasarea spitalelor".
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.