Cele mai citite
 


Covasna: Membrii Serviciului de Ajutor Maltez fac muncă de voluntariat la spital
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi membri ai Serviciului de Ajutor Maltez (SAM) din judeţul Covasna sunt implicaţi într-o acţiune de voluntariat ce are ca scop sprijinirea pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Preşedintele SAM, Tischler Ferenc, a declarat marţi pentru AGERPRES că 10-20 de membri ai acestei organizaţii petrec la sfârşitul fiecărei săptămâni câteva ore alături de bolnavii internaţi în spital, acordându-le o atenţie deosebită copiilor, vârstnicilor şi persoanelor care nu au rude şi nici vizitatori.
'Copiilor le citim poveşti, organizăm diverse jocuri, încercând să facem atmosfera mai plăcută. (...) Cu cei mai în vârstă jucăm şah, povestim sau dacă vor îi însoţim la slujba de duminică', a spus Tischler Ferenc.
Acesta a adăugat că voluntarii au grijă şi de persoanele nevoiaşe internate în spital, cărora le aduc, dacă este cazul, diverse obiecte de folosinţă personală din magazia SAM.
În anii trecuţi, membrii acestei organizaţii au făcut muncă voluntară şi la Serviciul de Ambulanţă Covasna, dar şi-au suspendat temporar activitatea până la constituirea unei noi echipe, deoarece mulţi dintre voluntari au intrat la facultate şi au plecat din oraş.
Serviciul de Ajutor Maltez este o organizaţie umanitară creştină, care îşi desfăşoară activitatea în România din anul 1991.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, acreditat la cel mai înalt nivel de încredere Spitalul Judeţean de Urgenţă "Fogolyan Kristoff" din Sfântu Gheorghe a fost acreditat de comisia de evaluare, îndeplinind aproape 94% dintre indicatorii reglementaţi, a anunţat, marţi, managerul instituţiei, Andras Nagy Robert. Potrivit acestuia, spitalul a fost încadrat în categoria "cel mai înalt nivel...
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.