Cele mai citite
 


Kosovo: primul deces datorat virusului gripal H1N1
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul deces datorat virusului gripal H1N1 a fost înregistrat marţi în Kosovo, cel al unei femei de 46 de ani in capitala Pristina, potrivit unei surse spitaliceşti, citată de AFP.
'Ea a fost spitalizată cu şapte zile în urmă', dar nimic nu s-a putut face întrucât suferea şi de alte boli ce i-au slăbit sistemul imunitar, a declarat jurnaliştilor şeful clinicii însărcinate cu infecţiile, Shemsedin Dreshaj.

Potrivit autorităţilor sanitare, aproximativ 90 de cazuri de infecţie cu virusul H1N1 au fost înregistrate în Kosovo de la începutul anului.

Mai multe alte ţări din Balcanii de Vest au fost afectate în ultimele zile de virus, care a provocat până acum moartea a în jur de zece persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Primul deces provocat de virusul H1N1 în Elveţia Un prim deces provocat de virusul H1N1 a fost înregistrat în Elveţia, unde pandemia de gripă nouă s-a extins în ultimele zile, a anunţat miercuri Ministerul elveţian al Sănătăţii, potrivit AFP.
Primul deces provocat de virusul gripei H1N1 în această iarnă în Suedia Un copil de şapte ani atins de virusul gripei H1N1 a murit vineri, fiind primul caz de deces provocat de această maladie şi înregistrat în cursul iernii în Suedia, a anunţat - sâmbătă - un responsabil al serviciilor de sănătate, potrivit cotidianului local Helsingborgs Dagblad.
Primul deces în Finlanda din cauza gripei H1N1 În Finlanda s-a înregistrat primul deces din cauza gripei H1N1, survenit la o femeie în vârstă de 25 de ani, au anunţat luni autorităţile sanitare finlandeze, transmite AFP.
Primul deces de gripă porcină în Slovacia Bratislava, 7 nov /Agerpres/ - Un oficial slovac a anunţat vineri că o persoană care suferea de gripă porcină a murit în Slovacia, devenind prima victimă a infectării cu virusul H1N1 în această ţară, relatează AP.