Cele mai citite
 


Americanii sunt avertizaţi în privinţa 'sărurilor de baie' cu efecte nocive
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Americanii au fost avertizaţi marţi asupra ameninţării pe care o reprezintă unele produse vândute sub numele de 'săruri de baie'. Acestea ar fi de fapt nişte stimulante periculoase, ce pot fi asemănate cu amfetaminele, relatează AFP.
'Sunt foarte îngrijorat de distribuirea, comercializarea şi folosirea unor stimulante de sinteză, mai ales cele care sunt autorizate la vânzare', spune Gil Kerilkowske, directorul Biroului de politică naţională împotriva drogurilor de la Casa Albă. 'În contextul în care consumul de droguri creşte în Statele Unite, vânzarea acestor otrăvuri ca +săruri de baie+ este inacceptabilă şi periculoasă', adaugă el.

Comercializate legal sub nume ca Ivory Wave, Purple Wave sau Vanilla Sky, aceste produse conţin de fapt stimulante de sinteză, printre care mefedrona, substanţă cu efecte euforizante. Kerlikowske a spus că anul trecut s-a înregistrat o creştere masivă a apelurilor de urgenţă la centrele de control a intoxicaţiilor. Aceste centre au primit de la începutul anului 251 apeluri legate de folosirea sărurilor de baie, deja mai multe decât cele 236 înregistrate în tot anul trecut. Inhalarea acestor substanţe poate provoca dureri pectorale, creşte presiunea sanguină, ritmul cardiac, induce agitaţie sau chiar halucinaţii, avertizează oficialul, sprijinindu-se pe opinia medicilor. Site-urile care vând săruri de baie precizează că nu sunt 'comestibile', dar unii au postat mesaje pe internet în care au spus că le inhalează pentru a ajunge la o stare apropiată de cea pe care le-o dă cocaina.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport ANA: Urgenţele medicale cauzate de consumul de droguri sunt mai multe la bărbaţi decât la femei Cazurile de urgenţe medicale apărute ca urmare a consumului de droguri ilicite au cunoscut anul trecut o pondere crescută în rândul bărbaţilor - 80,9%, comparativ cu femeile - 19,1%, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 lansat joi de ANA.
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...
VIRUSUL ZIKA Casa Albă va cere Congresului SUA un fond de urgenţă de 1,8 miliarde de dolari Administraţia prezidenţială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgenţă pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA şi AFP.
Braşov: Consumul de droguri este în creştere în rândul tinerilor în ultimii ani Consumul de droguri se află în creştere în rândul tinerilor în ultimii ani, relevă datele Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), făcute publice vineri, la Braşov, cu ocazia lansării Programului "Arta contra Drog 2015.
'Sărurile de baie', drogul care duce la nebunie Incidentul cu bărbatul care a fost ucis sâmbătă la Miami în timp ce mânca din faţa unui om a pus în evidenţă un fenomen îngrijorător: folosirea tot mai frecventă a unui drog sintetic foarte violent, relatează 20minutes.ch.
Alba: Heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, inaugurat până în august, la Alba Iulia Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă va fi inaugurat până în august în incinta Colegiului Militar Liceal 'Mihai Viteazul' Alba Iulia, aflat în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, o investiţie de aproximativ 200.000 de lei.