Cele mai citite
 


Singapore: Premierul Lee Hsien Loong le cere oamenilor să facă mai mulţi copii
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul-ministru din Singapore, Lee Hsien Loong, le-a cerut cuplurilor să facă mai mulţi copii în Anul chinezesc al Iepurelui, după ce oraşul-stat a înregistrat în 2010 un nou minim istoric în ceea ce priveşte numărul de locuitori, transmite miercuri EFE.
Lee i-a îndemnat pe oameni să ia hotărârea de a pune bazele unei familii sau de a o mări, pentru a garanta creşterea demografică a ţării, care se menţine cu greu la cote acceptabile, doar graţie procesului imigraţional.

Premierul Lee Hsien Loong consideră că natalitatea scăzută din ultima perioadă a fost determinată de sentimentul de nesiguranţă care caracterizează Anul chinezesc al Tigrului şi care tocmai se încheie.

De asemenea, primul-ministru a insistat pe faptul că problema nu va fi rezolvată prin acordarea statutului de rezident unui număr mai mare de imigranţi: 'Foarte mulţi străini doresc să devină rezidenţi ai ţării şi apoi cetăţeni, însă îi vom accepta doar pe aceia care conferă plus-valoare prin activitatea pe care o desfăşoară'.

Guvernul singaporez a recunoscut la începutul anului că situaţia va obliga autorităţile, într-un viitor apropiat, să continue să promoveze imigraţia pentru a menţine dezvoltarea economică şi calitatea serviciilor publice, în ciuda unei populaţii din ce în ce mai îmbătrânite.

De mai mulţi ani, autorităţile încearcă diferite formule pentru a stimula procesul de procreare în rândul cetăţenilor săi, existând inclusiv un program guvernamental prin care sunt organizate întâlniri pentru cei singuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Violenţa împotriva unor lucrători imigranţi din Cipru, rezultat al colapsului economic (Independent) Lucrătorii imigranţi din Cipru sunt din ce în ce mai mult ţinta unor atacuri pe insula de vacanţă afectată de colapsul economic, scrie cotidianul britanic The Independent.
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Medici fără frontiere denunţă politicile europene restrictive pentru imigranţi Madrid, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Medici Fără Frontiere (MSF) a denunţat, joi, faptul că imigranţii se confruntă cu diferite obstacole, cum ar fi violenţa, exploatarea, călătoriile lungi şi periculoase sau şederile prelungite în centrele de detenţie, din cauza politicilor europene restrictive,...
Tulcea: Numărul medicilor rezidenţi din judeţ, în scădere Numărul medicilor rezidenţi înregistraţi în judeţul Tulcea a scăzut cu aproape şapte procente în ultimii doi ani, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenţi şi rezidenţi, ce va reuni specialişti de talie mondială Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.
Suceava: Rezidenţi angajaţi pentru a lucra pe ambulanţa performată, dar nefolosită de la SMURD Ambulanţa achiziţionată în toamna trecută şi nefolosită de SMURD Suceava din lipsa personalului calificat va ieşi la intervenţii începând de luna viitoare, a declarat presei, miercuri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu.