Cele mai citite
 


Spitalele engleze ar putea economisi 500 milioane de lire sterline prin achiziţii mai eficiente
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele aparţinând Sistemului Naţional de Sănătate /NHS/ din Anglia ar putea economisi 500 de milioane de lire sterline pe an dacă şi-ar îmbunătăţi modul de achiziţie a materialelor curente, potrivit unui raport al Biroului Naţional de Audit /NAO/, citat miercuri de BBC News.
Spitalele publice din Anglia cheltuiesc anual în jur de 4,6 miliarde de lire pe o gamă foarte vastă de materiale.

Raportul afirmă însă că administraţiile spitalelor achiziţionează aceleaşi produse la sume foarte diferite. Analizând modul în care au fost cumpărate 66.000 de produse, de la uniforme pentru asistente până la pansamente sau topuri de hârtie, biroul de audit a găsit o variaţie medie de 10% a preţurilor, deşi la 5.000 de produse variaţia a fost chiar de 50%.

Pe de altă parte, raportul atrage atenţia că guvernul dispune de puteri limitate de intervenţie în acest caz. Pe măsură ce spitalele intră sub administraţia unor fundaţii independente, conform reformei NHS a guvernului, Ministerul Sănătăţii îşi va pierde capacitatea de a influenţa în mod direct politica de achiziţii.

Ministrul sănătăţii, Andrew Lansley, a recunoscut că un Sistem Naţional de Sănătate mai eficient ar putea investi mai mult în îngrijirea pacienţilor. 'Luăm în considerare lansarea unei evaluări pentru a ajuta spitalele să îşi folosească mai bine banii pentru achiziţii, pe baza expertizei consilierilor guvernului', a declarat ministrul britanic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.
Ordin privind procesul de achiziţie a biocidelor Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice au emis un ordin comun prin care se stabileşte documentaţia de atribuire standard privind achiziţiile de produse biocide derulate de către unităţile medicale şi alte instituţii care utilizează astfel de produse.
Raport MCV: Corupţia din sănătate pare foarte răspândită însă MS a avut progrese semnificative Corupţia din sistemul de sănătate pare să fie foarte răspândită, practica plăţilor informale fiind foarte frecventă, în special în oraşele şi localităţile mici şi "cel mai ades pare să fie şi dificil de eradicat", se arată în raportul MCV al Comisiei Europene care remarcă însă că Ministerul Sănătăţii...
Teleorman: Vicepreşedintele CJ reclamă nerespectarea prevederilor legale la achiziţii de medicamente Vicepreşedintele CJ Teleorman, Eugen Vlad, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în afara unor datorii care trebuie achitate de Ministerul Sănătăţii, s-a constatat nerespectarea prevederilor legale la achiziţii de medicamente, alimente, materiale de construcţie sau combustibili.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului o notă privind "criza'"medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii, a prezentat, vineri, Guvernului o notă privind "criza" medicamentelor oncologice.
Ministerul Sănătăţii a publicat toate contractele de achiziţii de biocide raportate în SEAP în 2015 Bucureşti, 26 mai /Agerpres /- Ministerul Sănătăţii a publicat joi toate contractele de achiziţii de biocide raportate în SEAP în anul 2015.