Cele mai citite
 


Labradorul Retriever diagnostichează cancerul după miros
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Oncologie, Urologie
 

Labradorul Retriever este capabil să diagnosticheze cancerul cu precizia colonoscopiei, arată un recent studiu al oamenilor de ştiinţă japonezi. Deşi folosirea câinilor în medicină este considerată o 'afacere prea costisitoare', după particularităţile acestora ar putea fi creat un 'senzor electronic' ce ar putea diagnostica mai multe tipuri de cancer, între care cancerul de colon, de vezică urinară, pulmonar şi ovarian, relatează în ultimul său număr revista de specialitate Gut, editată de prestigiosul British Medical Journal Group.

Eventualele modificări produse la nivelul organismului uman, în special, apariţia unor tumori maligne schimbă mirosul corpului, dar substanţele din compoziţia acestui nou miros rămân încă o necunoscută pentru cercetători. În consecinţă, ei nu au reuşit până în prezent să elaboreze echipamentul adecvat de diagnosticare după miros. Cu toate acestea, oameni de ştiinţă de la Universitatea Kyushu din Fukuoka (Japonia) au înregistrat progrese notabile în acest sens.

În urma unor experimente, cercetătorii japonezi au demonstrat că un labrador antrenat este capabil să detecteze cancerul după miros în probele de aer din plămâni sau probele de scaun.

Ei sugerează că, într-o etapă mai avansată a experimentelor, se va reuşi dezvoltarea unui 'senzor electronic', care va putea diagnostica apariţia tumorilor maligne într-un stadiu incipient. Până atunci însă un Labrador Retriever pe lângă casă vă poate face mai atenţi în legătură cu propria sănătate, recomandă cercetătorii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost descoperită o genă cheie, implicată în maladia canceroasă O anomalie a genei NRG1 ar exista în unul din două cazuri de cancer de sân. Este vorba de o genă implicată în jumătate din numărul cancerelor de sân şi, probabil în multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostată, ovar sau la vezica urinară. Iată ce speră să fi descoperit...
Câini dresaţi pot depista cancerul pulmonar la om (studiu) Potrivit unui recent studiu elaborat de cercetători germani şi publicat în European Respiratory Journal, câini dresaţi pot depista prezenţa cancerului pulmonar la om, doar adulmecându-l, lucru care sugerează că unele mirosuri ar fi specifice acestui tip de boală, scrie maxisciences.com.
Mortalitatea bărbaţilor de cancer, mai ridicată decât a femeilor "Bărbaţii au un risc mai mare de a deceda de cancer decât femeile în majoritatea tipurilor de tumori canceroase", afirmă un studiu epidemiologic publicat marţi în revista americană specializată "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention".
Cancerul de colon: Oamenii de ştiinţă au reuşit să frâneze metastaza la şoareci Un grup de cercetători a reuşit să frâneze dezvoltarea cancerului de colon şi metastaza la ficat în cadrul unui experiment cu şoareci, folosind molecule sintetice, semnalează EFE.
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Japonia: 13 tipuri de cancer ar putea fi depistate timpuriu datorită unui simplu test sanguin Centrul naţional al cancerului din Japonia intenţionează să dezvolte în cinci ani o metodă cu ajutorul căreia să se depisteze în stadiu timpuriu 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anunţat instituţia, preluată marţi de AFP.