Cele mai citite
 


Cel puţin trei sibieni ajung, zilnic, la ortoped cu fracturi din cauza gheţii
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin trei sibieni ajung la ortoped zilnic pentru a-şi pune în ghips mâinile sau picioarele, din cauza gheţii, numărul celor care au suferit fracturi în luna ianuarie fiind de 200, din care peste 80 au afirmat că au alunecat pe trotuar sau pe stradă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
'Medicii le recomandă sibienilor, în special celor în vârstă, ca în aceste zile să evite pe cât posibil ieşirile din casă, să folosească încălţăminte adecvată şi să fie însoţiţi. Recuperarea pacientului după o astfel de fractură durează între 6 săptămâni şi 3 luni', a precizat Raluca Puşcă.
Conform acesteia, în luna ianuarie, peste 80 de sibieni cu fracturi, entorse şi contuzii din cauza gheţii au ajuns la Cabinetul de ortopedie din Ambulatoriul de specialitate.
Tot în prima lună a anului, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au venit aproximativ 200 de persoane cu fracturi la nivelul membrelor şi bazinului, cauzele fiind multiple - accidente rutiere, accidente casnice, condiţiile meteorologice, etc.
În tot acest timp, inspectorii primăriei şi poliţia locală controlează, de la începutul iernii, trotuarele şi dau înştiinţări şi avertizări, dar nicio amendă, deşi există destule trotuare îngheţate chiar în centrul istoric al municipiului Sibiu şi pe principalele bulevarde din oraş.
Poliţiştii au dat opt avertismente patronilor unor magazine din cartierele sibiene, pentru că nu au curăţat trotuarul din faţă, iar inspectorii primăriei au înmânat şi ei 200 de înştiinţări scrise în centrul istoric şi avertismente tot pentru a-i conştientiza pe localnici să cureţe gheaţa de pe partea carosabilă.
Dacă nu îşi mătură trotuarul de zăpadă şi nu înlătură gheaţa din faţa casei, pentru o persoană particulară cea mai mică amendă este de 50 de lei, iar în cazul unei firme de 150 de lei, a precizat, pentru AGERPRES, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Sibiu: Peste 90 de persoane s-au ales cu fracturi din cauza trotuarelor necurăţate de gheaţă Un număr de 91 de sibieni, din cei peste 500 care au ajuns în primele două luni ale anului la spital cu diverse fracturi, au declarat că au alunecat pe gheaţa necurăţată de pe trotuar.
Sibiu: Cel puţin cinci fracturi zilnic, deşi nu este zăpadă Cel puţin cinci sibieni au suferit fracturi ale membrelor, în medie zilnic, de la începutul anului, deşi nu prea există zăpadă şi gheaţă pe trotuarele şi străzile din oraş, iar la schi nu s-a înregistrat decât un accidentat uşor, pe pârtia din staţiunea Păltiniş, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...