Cele mai citite
 


Sălaj: Conducerea spitalului din Cehu Silvaniei contestă transformarea în cămin de bătrâni
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de boli cronice din Cehu Silvaniei, care deserveşte cei aproximativ 8.000 de locuitori ai oraşului sălăjan, dar are pacienţi şi din două judeţe învecinate, urmează să fie transformat în cămin de bătrâni, conform datelor făcute publice de Ministerul Sănătăţii, reprofilarea fiind însă contestată de managerul instituţiei, Ioan Chereji.
Conducerea unităţii spitaliceşti afirmă că vestea reprofilării a venit 'ca o bombă', Chereji precizând faptul că spitalul este util, are specialişti şi avea deja promis sprijinul autorităţilor locale care au prevăzut de altfel în bugetul pe 2011 aproape 100.000 de lei în acest sens.
'Noi avem pacienţi şi din Satu Mare, şi din Maramureş. În plus, de bine, de rău, am avut şi camera de gardă pentru tratarea urgenţelor. De bine, de rău, orice se întâmpla bolnavul era stabilizat, deci nu murea pe drum, putea să ajungă la spitalul judeţean. Deci, spitalul a funcţionat. Avem chiar şi un medic specialist în terapie intensivă. Nu ştiu pe ce bază s-a făcut reprofilarea, ce criterii au avut în vedere. Pentru mine, credeţi-mă, a fost o bombă, pentru că, efectiv, nu ştiam nimic până ieri după-amiază când am intrat pe site-ul Ministerul Sănătăţii şi abia atunci am văzut. Eu cred că spitalul din Cehu Silvaniei a fost util şi este util pentru persoanele din această zonă pentru că şi aceste persoane plătesc contribuţia la asigur 9;rile de sănătate ca toată lumea', a declarat miercuri pentru AGERPRES Ioan Chereji.
El a adăugat că spitalul este în administrarea consiliului local, care a înţeles utilitatea acestuia şi s-a declarat de acord să îl sprijine financiar.
În plus, directorul unităţii spitaliceşti precizează că s-au purtat discuţii pentru extinderea activităţii, respectiv înfiinţarea unei secţii de pediatrie.
Spitalul din Cehu Silvaniei are în prezent 40 de paturi şi 39 de angajaţi, dintre care patru medici specialişti, la care se adaugă şapte medici rezidenţi.
Conform Ministerului Sănătăţii, până la data de 30 martie, autorităţile locale au obligaţia de a realiza demersuri pentru transformarea unităţilor sanitare care sunt pe lista de reprofilare în cămine de bătrâni.
Pe de altă parte, o altă unitate din judeţul Sălaj, Centrul de Cercetări şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei, urmează să fie comasată cu Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, consiliul local al oraşului luând deja o hotărâre în acest sens în luna decembrie a anului trecut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Sălaj: Grevă de avertisment în unităţile sanitare din judeţ Membrii sindicatului Sanitas din unităţile sanitare din Sălaj au fost miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, spitalele asigurând totuşi asistenţa medicală de urgenţă.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare