Cele mai citite
 


Iaşi: Noi cazuri de gripă de tip A/H1N1
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte şase cazuri de gripă de tip A/H1N1 au fost confirmate în ultima săptămână la Iaşi, de specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat, miercuri, presei, că la patru dintre acestea recoltările au fost făcute de medicii de familie, iar tratamentul a fost urmat la domiciliu. În celelalte două cazuri, recoltările s-au efectuat în spital.
'Toate cele şase cazuri de gripă de tip nou sunt uşoare, având în vedere evoluţia foarte bună a stării de sănătate. De la începutul anului, la Iaşi au fost confirmate 11 cazuri de gripă de tip A/H1N1', a explicat Marius Voicescu.
În ceea ce priveşte virozele respiratorii, în ultima săptămână a lunii ianuarie, la nivelul judeţului Iaşi, s-au înregistrat 7.862 de cazuri de viroze, cu 1.214 mai multe faţă de săptămâna precedentă. De asemenea, numărul internărilor a crescut cu 82 de pacienţi, tot în prima săptămână a primei luni a anului 2011. Şi în ceea ce priveşte pneumoniile, se înregistrează o uşoară creştere, fiind raportate 2.369 faţă de 1.955, câte au fost înregistrate cu o săptămână în urmă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Olt: 15 noi cazuri de gripă confirmate în ultimele cinci zile Un număr de 15 noi cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate în ultimele cinci zile în judeţul Olt, numărul total al acestora, raportate de la începutul anului, ajungând la 33, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...