Cele mai citite
 


Majoritatea americanilor care au probleme cu hipertensiunea şi colesterolul nu se tratează
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul
 

Doi americani adulţi din trei care prezintă nivele excesive de colesterol în sânge şi jumătate din cei care suferă de hipertensiune, cei mai importanţi factori de risc cardiovascular, nu se tratează de aceste afecţiuni, potrivit unui raport publicat marţi de Ministerul Apărării de la Washington, citat de France Presse.

Această situaţie este cu atât mai surprinzătoare cu cât 80 la sută dintre cei atinşi de aceste probleme de sănătate dispun de o asigurare medicală şi în condiţiile în care tratamentele sunt foarte eficiente şi puţin oneroase, au subliniat Centrele federale de control şi prevenţie a maladiilor /CDC/, care au realizat studiul.

CDC au notat, de asemenea, că, din rândul americanilor aflaţi în această situaţie, cei care nu sunt acoperiţi de o asigurare sunt cei mai puţin controlaţi pentru hipertensiune şi colesterol.

Infarctele, atacurile cerebrale şi alte boli vasculare omoară peste 800.000 de americani în fiecare an, dintre care 150.000 au mai puţin de 65 de ani. Aceste maladii reprezintă prima cauză de mortalitate din SUA şi din lume. 'Cu toate că facem progrese, SUA nu reuşesc să prevină principala cauză de mortalitate, în contextul în care există tratamente foarte eficiente şi ieftine', a remarcat, cu regret, doctorul Thomas Frieden, director al CDC, într-un comunicat.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hipertensiunea - principala cauză de mortalitate cardiovasculară Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că hipertensiunea este principala cauză de mortalitate cardiovasculară. Aceasta poate produce accidente cerebrale vasculare, infarct de miocard, insuficienţă cardiacă şi renală.
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.
Fabrica maladiilor: businessul falselor boli Pe vremuri, osteoporoza, menopauza şi timiditatea nu erau considerate disfuncţii, dar acum sunt iar costul pentru sănătatea publică şi familii a crescut. Marile companii medicale reuşesc să vândă medicamente inutile, scrie ziarul italian La Repubblica, într-o amplă anchetă din ediţia de vineri.
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).