Cele mai citite
 


Constanţa: Managerul spitalului judeţean susţine că MS comasează spitalele de pe poziţii de forţă, fără consultarea autorităţilor locale
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, susţine că Ministerul Sănătăţii (MS) acţionează ''de pe poziţii de forţă'' referitor la intenţia de a comasa unităţi medicale, fără a se consulta cu autorităţile locale care le au în administrare.
Reprezentantul SCJU a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, cu privire la intenţia guvernanţilor de a trece în subordinea spitalului judeţean două unităţi medicale, respectiv Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea, că această comasare poate fi făcută doar cu acceptul Consiliului Judeţean (CJ).
''Preluarea acestor spitale se face dacă doreşte Consiliul Judeţean. Ministerul, conform legii 95 modificate, nu poate decât să vină să stea de vorbă cu autorităţile locale, să-i sfătuiască, să-i îndrume, să le explice şi să plece. Decizia aparţine CJ, preşedintelui CJ şi Consiliului de Administraţie al spitalului. (...) Nu poate nimeni să interfereze. (...) Dar, în momentul în care o faci de pe poziţii de forţă, sincer mie nu mi se pare că ar funcţiona în vreun fel descentralizarea asta. (...) Ce poate să facă Ministerul Sănătăţii? Poate să înfiinţeze şi să desfiinţeze spitale, că aici şi-a păstrat o pârghie, prin propunere a prefectului sau a preşedintelui CJ'', a menţionat, pentru AGERPRES, Dan Căpăţână.
Acesta a afirmat că, din punctul lui de vedere, comasarea unităţilor medicale ''ar eficientiza un pic lucrurile din punct de vedere organizatoric''.
''Ăsta ar fi un avantaj, zic eu, destul de mare. N-ar mai fi atâţia directori, s-ar face licitaţii comune pentru medicamente şi materiale sanitare şi, probabil, s-ar obţine nişte preţuri mai bune. S-ar crea proiecte pe o entitate care poate să atragă mai mulţi bani decât un spital mic. Dacă ne uităm la finanţarea pe care o au spitalele mici, este clar că, dacă vine sub aripa unui spital mai mare, beneficiază şi el de o finanţare mai mare. (...) Sigur că sunt nişte avantaje, dar astea trebuie discutate, trebuie aduse argumente. (...) Modalitatea prin care s-au făcut propunerile de către minister mie personal îmi displace'', a declarat managerul SCJU Constanţa.
Referitor la eventualele dezavantaje pe care le-ar aduce comasările spitalelor, Dan Căpăţână a spus că acestea ar putea fi ''crearea unei zone de instabilitate ... cu ce fac, ne dau afară...se restructurează''.
Conform Ministerul Sănătăţii, 182 de spitale din ţară vor fi transformate în secţii exterioare ale altor unităţi sau vor deveni cămine de bătrâni.
În judeţul Constanţa sunt vizate să fie reorganizate şapte unităţi medicale. Astfel, vor fi comasate Spitalul de Recuperare Medicală Eforie Nord cu Institutul Naţional de Balneoclimatologie Bucureşti, Sanatoriul Balnear Mangalia cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare cu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Totodată, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa sunt propuse pentru a deveni cămine pentru bătrâni sau centre de permanenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Consiliul Judeţean a aprobat comasarea Spitalului de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a decis ca Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Capăţână, este singura dintre propunerile Ministerului Sănătăţii cu privire la reorganizarea spitalelor din judeţ care a fost...
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare Constanţa, 17 feb /Agerpres/ - Aproximativ o sută de salariaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare au protestat, joi, în curtea instituţiei, împotriva intenţiei guvernanţilor de a transforma unitatea medicală în secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.
Constanţa: DSP a propus ca Spitalul de Recuperare şi Balneologie Eforie Nord să fie administrat de Universitatea Ovidius Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că i-a propus ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord să fie trecut în administrarea Universităţii Ovidius, şi nu în cea a Institutului...
Constanţa: Spitalul de Ortopedie de la Eforie Sud, integrat în cadrul Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a aprobat joi, într-o şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre cu privire la reorganizarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) de la Eforie Sud şi integrarea acestuia în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).
Constanţa: Bolnavii psihic de la Centrul de Sănătate Băneasa, transferaţi în judeţul Vaslui Un număr de 20 dintre cei 56 de pacienţi cu grave probleme psihice spitalizaţi la Centrul de Sănătate Băneasa sunt transferaţi, pe parcursul zilei de vineri, la o unitate medicală din judeţul Vaslui, după ce, prin ordin ministerial, centrul de sănătate constănţean a fost desfiinţat pe 1 aprilie.