Cele mai citite
 


Serviciu de consiliere telefonică pentru pacienţi
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România a lansat CallMed, un serviciu unic în ţara noastră, de consiliere telefonică, conceput să faciliteze comunicarea dintre medicii de familie şi pacienţii lor şi în afara programului de la cabinet, să economisească timpul fiecăruia.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, pacienţii îi pot solicita medicului lor orice fel de consiliere privind probleme de sănătate, înainte de a-şi face o programare la cabinetul acestuia.
Pentru a putea intra în contact cu un medic de familie, pacientul trebuie să apeleze numărul 1363. După mesajul vocal, pacientul trebuie să tasteze codul unic de identificare a medicului său şi apelul este direcţionat către acesta.
Fiecare medic înscris în programul CallMed va avea propriul cod de identificare.
Tariful pentru o convorbire telefonică este de 0,95 euro/ minut plus TVA, primul minut fiind indivizibil, după care taxarea va fi la secundă. După cea de a doua apelare la 1363, numărul pacientului va fi recunoscut de sistemul CallMed şi apelul va fi direcţionat către medicul personal.
În viitor va exista posibilitatea de a tasta zero pentru a fi redirecţionat către alt medic, de altă specialitate, atunci când serviciul va fi disponibil pentru toate specialităţile medicale.
Apelurile vor putea fi iniţiate din reţelele Orange, Vodafone, Romtelecom sau Cosmote.
'Prin acest serviciu, unic în România, pacientul îşi va putea accesa simplu şi rapid medicul căutat, îşi va putea rezolva problemele de sănătate minore care nu necesită consult propriu-zis, ci doar un sfat specializat, va fi consiliat pe probleme de dietă sau modificare a stilului de viaţă în funcţie de necesităţile momentului, îşi va rezolva problemele acute până când are loc consultul propriu-zis la cabinet. În acest fel este facilitat accesul la medicul personal al fiecăruia, în orice moment, neexistând impedimentul ca acesta să nu răspundă. În ceea ce îi priveşte pe medici, aceştia vor putea fi în permanentă comunicare cu pacienţii lor şi nu vor mai fi nevoiţi să folosească timpul şi telefonul personal pentru a oferi informaţii specializate', a e xplicat Dan Boabeş, CEO Simplus, potrivit comunicatului de presă.
Marina Pîrcălabu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi-a manifestat speranţa ca, într-un an de zile, 'măcar jumătate din medicii de familie din România să fie înregistraţi la CallMed şi să poată fi apelaţi de pacienţii lor prin 1363'.
'Sper ca, într-un an, orice medic curant să poată fi apelat de pacientul său prin acest serviciu. Pe măsură ce medicii vor afla că disponibilitatea lor, timpul alocat, efortul depus, stresul şi răspunderea pentru oferirea unor recomandări de calitate vor fi recompensate valoric, tot mai mulţi vor fi cei care se vor înscrie în acest serviciu. Ca pentru orice serviciu privat, piaţa va fi cea care va decide cum şi în ce fel se va dezvolta', a spus Pîrcălabu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA Hisham Tageldin Mohamed Osman, medic sudanez în Bulzeştiul lui Marin Sorescu Hisham Tageldin Mohamed Osman are 43 de ani, este din Sudan şi este medic de familie în satul Frăţila, care aparţine de comuna lui Marin Sorescu, Bulzeşti (Dolj). Medicul sudanez, cu nume prea dificil pentru oamenii din Bulzeşti care îl sună în permanenţă pentru probleme de sănătate, a ajuns să lucreze...
Îngrijirea paliativă prin medicul de familie- o soluție testată de HOSPICE Casa Speranței, cu sprijin elvețian, poate duce la degrevarea îngrijirii spitalicești și o calitate mai bună a vieții pentru bolnavii cu cancer din România La finalul unui proiect-pilot cu finanțare din partea Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o durata de trei ani de zile, în care au fost instruiți 168 de medici, dintre care 26 au acordat îngrijiri paliative de bază unui număr de 125 de bolnavi cu cancer din patru județe, HOSPICE...
Sălaj: Pacienţii cu boli rare din România, între durere şi speranţă (reportaj) Centrul Pilot de Referinţă pentru Boli Rare "NoRo" din Zalău a oferit, în primul an de la înfiinţare, recuperare şi integrare prin diverse tipuri de terapii, dar şi activităţi socio-educative pentru circa 125 de copii cu boli rare din întreaga ţară, alături de informare şi consiliere pentru părinţii...
Covasna: Serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism Un serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism se va înfiinţa în judeţul Covasna, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European.
Medicii de familie vor fi plătiţi pentru prima dată pentru consultaţiile acordate Medicii de familie vor fi plătiţi în acest an, pentru prima dată, pentru consultaţiile acordate, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...