Cele mai citite
 


Vaccinul împotriva gripei noi sporeşte riscul de narcolepsie
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Riscul ca acei copii care au fost vaccinaţi cu Pandemrix împotriva gripei noi (H1N1) să facă narcolepsie este de 9% mai mare decât în cazul celor care nu au fost vaccinaţi, relevă datele unui studiu preliminar al Institutului Naţional al Sănătăţii şi Protecţiei Sociale din Finlanda, citat miercuri de portalul MigNews.
'În acest moment, cea mai probabilă explicaţie este aceea că riscul crescut de narcolepsie ar reprezenta efectul combinat al vaccinului cu alţi factori', este concluzia medicilor finlandezi.

În acest context, Institutul amintit subliniază faptul că este vorba doar de un studiu preliminar ce urmează a fi detaliat şi aprofundat.

Finlanda a început în 2009 un program destul de agresiv de vaccinare împotriva virusului H1N1, dar, în luna august a anului trecut, Institutul Naţional de Sănătate de la Helsinki a recomandat suspendarea utilizării Pandemrix, pâna când nu va fi studiat modul în care acest vaccin are legătură cu creşterea accentuată a cazurilor de narcolepsie în ţară, în special în rândul copiilor.

De asemenea, Agenţia Europeană a Medicamentului a lansat o anchetă în legătură cu o posibilă legătură dintre vaccinul Pandemrix şi creşterea riscului de narcolepsie.

Narcolepsia este o dereglare rară cu trăsături distincte, o nevoie necontrolabilă de somn în timpul zilei şi zvâcniri scurte de moliciune a muşchilor, cel mai adesea legate de emoţii bruşte, ca furia sau teama. Atacurile de somn apar regulat, starea de veghe se transformă imediat în somn sau chiar halucinaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
OMS: 12 ţări înregistrează cazuri de narcolepsie în rândul copiilor şi adolescenţilor vaccinaţi împotriva gripei A Cel puţin 12 ţări au înregistrat cazuri de narcolepsie în rândul unor copii şi adolescenţi care fuseseră vaccinaţi anterior împotriva gripei A, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.