Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Preşedintele Colegiului, Nagy Andras, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că CJAS a plătit săptămâna trecută 3,8 milioane de lei pentru medicamentele eliberate până în luna martie 2010, însă au mai rămas de achitat aproape 10 milioane de lei.
'Plăţile făcute sunt insuficiente (...) Din banii viraţi farmaciilor nu am reuşit să plătim toţi distribuitorii, prin urmare vom avea în continuare dificultăţi în aprovizionare şi nu vom putea asigura toată gama de medicamente', a declarat Nagy Andras.

Acesta a adăugat că datoriile pe care CJAS le are către farmacii au depăşit cu 92 de zile termenul de plată, în consecinţă s-a decis ca în faţa farmaciilor să fie amplasate 'panouri ale ruşinii', astfel încât pacienţii să ştie care este valoarea restanţelor şi motivele pentru care nu găsesc medicamente pe rafturi.

Nagy Andras a menţionat că farmaciile sunt penalizate de furnizorii de medicamente pentru fiecare zi întârziere, iar mai grav e că, în timp ce aşteaptă deblocarea plăţilor, farmaciştii sunt nevoiţi să plătească lunar TVA şi impozit pe profit pentru facturi neachitate.
Conducerea Colegiului Farmaciştilor a adresat recent o scrisoare Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor prin care solicită ca, până la stingerea arieratelor, să suspende aceste plăţi, subliniind că farmaciile funcţionează din punct de vedere comercial ca orice SRL sau SA din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.
Tulcea: Facturi încă din martie nedecontate farmaciilor Tulcea, 1 nov /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea nu a primit încă sumele necesare decontării serviciilor medicale furnizate de farmaciile din judeţ, deşi termenul stipulat în contractul dintre cele două părţi a fost depăşit.
Covasna: Bannere de protest la farmacii Farmaciile din judeţul Covasna vor afişa bannere de protest împotriva Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) care întârzie să deconteze contravaloarea medicamentelor gratuite şi compensate eliberate pacienţilor pe bază de reţete medicale.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...